25 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
LIBERTY Galaţi lansează o nouă clasă de învăţământ dual la Liceul "Paul Dimo"
LIBERTY Galaţi lansează o nouă clasă de învăţământ dual la Liceul "Paul Dimo"

Fundaţia GFG şi LIBERTY Galaţi, alături de Rewise Learning, continuă programul de învăţământ dual axat pe materiile STEM (Ştiinţă, Tehnologie, Inginerie şi Matematică) la Liceul Tehnologic "Paul Dimo" cu o nouă clasă de 20 de elevi pentru anul şcolar 2023-2024. În perioada 3 - 7 iulie, elevii de clasa a VIII-a pot opta pentru programul de învăţământ dual prin completarea codului 567 pe formularul de înscriere.
Oferind o calificare acreditată în Marea Britanie, programul de învăţământ dual se concentrează pe dezvoltarea unor abilităţi de viaţă esenţiale care vor pregăti elevii pentru o profesie după terminarea şcolii. Anul acesta, alţi 20 de elevi vor fi susţinuţi de LIBERTY Galaţi şi Fundaţia GFG cu burse lunare şi programe educaţionale personalizate şi vor avea posibilitatea de a studia într-un atelier special amenajat, cu echipament de lucru şi de protecţie.
Programul a debutat în anul şcolar 2022-2023 sub forma unui proiect pilot pentru o clasă a IX-a de la Liceul Tehnologic "Paul Dimo", iar cei 21 de elevi înscrişi au beneficiat de o programă de studiu care a îmbinat cunoştinţele teoretice predate de profesori cu activităţi practice desfăşurate cu ajutorul mentorilor LIBERTY Galaţi. Elevii au beneficiat de burse lunare şi sprijin pentru hrană şi îmbrăcăminte, evenimente pentru dezvoltarea personală şi activităţi extracurriculare interesante.
Georgina Crumpton, General Manager al GFG Alliance şi al Fundaţiei GFG, a declarat: "Suntem încântaţi să lansăm o nouă clasă în programul de învăţământ dual de la Liceul Tehnologic Paul Dimo, parte a eforturilor noastre de a susţine educaţia noii generaţii, care va ajuta compania şi comunitatea să devină un loc mai verde şi mai curat. Elevii care optează pentru această clasă vor beneficia de cunoştinţe teoretice, în special în domeniile ştiinţei, tehnologiei, ingineriei şi matematicii (STEM), dar şi de activităţi practice care îi vor pregăti pentru o profesie într-o industrie care se află în continuă evoluţie. Sunt foarte mândră de progresele pe care le-am obţinut în cadrul acestui program, care oferă în prezent oportunităţi deosebite de dezvoltare pentru peste 40 de elevi din Galaţi."
Fondată de Sanjeev Gupta şi soţia sa, Nicola, Fundaţia GFG are ca scop dezvoltarea unor programe educaţionale care le oferă tinerilor o perspectivă asupra industriei prin experienţe din lumea reală, dezvoltându-le în acelaşi timp abilităţile de comunicare, încrederea în forţele proprii şi abilităţile interpersonale. Înfiinţată în Marea Britanie în 2017 şi lansată în România în august 2021, Fundaţia GFG lucrează cu parteneri educaţionali pentru a ajuta mii de tineri prin intermediul unor programe STEM (ştiinţă, tehnologie, inginerie şi matematică, în vederea dezvoltării competenţelor antreprenoriale şi identificării oportunităţilor din comunităţile locale.
Parteneriatul Fundaţiei GFG cu Rewise Learning a început în anul 2017 odată cu programul "Geared Up for STEM" elaborat pentru a inspira studiul în domeniile STEM în rândul tinerilor din Newport, South Wales. Rewise Learning este o organizaţie premiată din Marea Britanie care furnizează programe creative de educare şi programe de învăţare online, oferind cursuri, resurse şi proiecte educative, potrivit unui comunicat al companiei.


Articole înrudite