Liceul cu Program Sportiv modernizat cu bani europeni Recomandat

Miercuri, 28 Septembrie 2022 11:53
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Primăria municipiului Galaţi informează că a fost semnat contractul de finanţare europeană pentru Liceul cu Program Sportiv, în valoare de peste 15 milioane de lei, ce vizează reabilitarea clădirii unităţii de învăţământ, a sălii de sport şi a căminului.
Proiectul presupune în principal lucrări izolare termică a clădirilor, reparaţii la faţade, reabilitarea capitală a instalaţiilor electrice şi termice, refacerea finisajelor interioare în zonele de intervenţie, montarea unor panouri fotovoltaice şi/sau termice, realizarea unui acoperiş de tip şarpantă la sala de sport şi la cămin, adaptarea infrastructurii pentru persoanele cu dizabilităţi.
Obiectivul general al proiectului vizează creşterea performanţei energetice a construcţiilor aferente Liceului cu Program Sportiv şi reducerea nivelului consumului anual specific de energie.
Valoarea totală a proiectului este de 15.816.992,75 lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă reprezintă 11.749.040,12 lei. Perioada de implementare a proiectului este de 16 luni.
Proiectul „Reabilitarea şi eficientizarea energetică a Liceului cu Program Sportiv” este finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 3 – Sprijinirea  tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiţii 3.1 - Sprijinirea eficienţei energetice, a gestionării inteligente a energiei şi a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, şi în sectorul locuinţelor, Operaţiunea B – Clădiri publice, Apel de proiecte POR/2020/3/3.1/B/2/NE,SE,SM, cod SMIS 137461, potrivit Biroului de presă al Primăriei municipiului Galaţi.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu