Parcul „Mihai Eminescu” inaugurat cu muzică bună şi poezie Recomandat

Joi, 12 Septembrie 2019 15:21
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Parcul „Mihai Eminescu” din centrul municipiului Galaţi a fost inaugurat oficial, miercuri, 11 septembrie 2019, cu muzică de calitate şi poezie, în interpretarea artiştilor de la Teatrul Naţional de Operă şi Operetă „Nae Leonard” şi Teatrul Dramatic „Fani Tardini”. După ce, timp de aproape un an de zile, parcul a beneficiat de lucrări de reabilitare şi modernizare, iată că gălăţenii se pot bucura din nou de clipe de relaxare într-unul dintre cele mai vechi parcuri ale Galaţiului.

„Mă bucur că gălăţenii au venit într-un număr aşa de mare să vadă faţa refăcută a acestui parc care are 136 de ani de la inaugurare. Modernizarea şi reabilitarea acestui este un mic pas spre normalitate”, a declarat primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.

Lucrările de modernizare ale parcului au vizat amenajarea zonelor verzi cu sistem de irigaţii, amenajarea aleilor pietonale, plantări de arbori, realizarea unei noi fântâni arteziene, realizarea de instalaţii electrice de iluminat, instalaţii hidroedilitare şi instalarea de mobilier urban. Lucrările de modernizare a parcului au fost executate de firma S.C. Rovis Lider S.R.L, iar valoarea contractului a fost de 4.108.684 lei (cu T.V.A.).

Gălăţenii, invitaţi de primar să-şi exprime opinia

Totodată, edilul-şef a lansat pe Facebook o consultare publică, în cadrul căreia îi invită pe gălăţeni să-şi exprime opinia cu privire la personalităţile care ar putea avea un bust pe unul dintre cele patru socluri special amenajate în Parcul „Mihai Eminescu”.

În urma centralizării propunerilor venite din partea instituţiilor de cultură şi a organizaţiilor profesionale au fost nominalizate 18 personalităţi care şi-au lăsat amprenta culturală în municipiul Galaţi, iar gălăţenii pot decide, pe pagina oficială de Facebook a primarului Ionuţ Pucheanu, începând de joi, 12 septembrie 2019, şi până pe data de 26 septembrie 2019, care dintre aceste personalităţi merită să aibă un bust în acest parc.

Este vorba despre Alexandru D. Moruzzi, Benone Puşcă, Camil Ressu, Dimitrie Cuclin, Elisa Leonida Zamfirescu, Eremia Grigorescu, Fani Tardini, Hortensia Papadat-Bengescu, Iosif Ivanovici, Iordan Chimet, Ioan Simion Mărculescu, Ioan Brezeanu, Melchisedec Ştefănescu, Mihail Kogălniceanu, Nicolae Oancea, Nina Cassian, Smaranda Brăescu, Teodor Al. Munteanu.

Parcul „Mihai Eminescu” este menţionat în istoria Galaţiului pentru prima dată în anul 1880. În parc se află statuia poetului Mihai Eminescu care este considerată cea mai veche din ţară şi a fost executată în marmură de sculptorul Frederic Stork. Dezvelirea statuii a avut loc la 16 octombrie 1911, iar parcul poartă astăzi numele poetului.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu