22 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Peste 1 milion de euro pentru prioritizarea circulaţiei tramvaielor în Galaţi
Peste 1 milion de euro pentru prioritizarea circulaţiei tramvaielor în Galaţi

Primăria municipiului Galaţi continuă acţiunile de încurajare şi de susţinere a unui transport prietenos cu mediul, asigurând totodată prioritate tramvaielor în intersecţiile semaforizate de pe trasee, în condiţiile în care au fost achiziţionate deja 8 tramvaie noi şi alte 10 tramvaie noi vor ajunge în curând în oraş.
Ionuţ Pucheanu, primarul municipiului Galaţi: „Este un proiect important pentru oraşul nostru. Cu toţii ne dorim un oraş cât mai aerisit din punct de vedere al traficului. De aceea, încurajăm călătoriile cu mijloacele de transport în comun şi dăm prioritate circulaţiei tramvaielor”.
În acest scop, a fost atribuit, în urma licitaţiei publice, contractul privind „Prioritizarea circulaţiei tramvaielor în municipiul Galaţi”, în valoare de cinci milioane de lei fără TVA, adică peste un milion de euro, având ca ofertant câştigător Asocierea Swarco Traffic Romania SRL – Urban Scope SRL. Iar durata contractului este de 15 luni (3 luni proiectare şi 12 luni execuţia lucrărilor). Proiectul este finanţat prin PNRR.
Măsurile din cadrul contractului vor conduce în principal la asigurarea priorităţii tramvaielor, fluidizarea traficului, reducerea poluării, scăderea numărului de accidente, monitorizarea permanentă, în timp real a stării de funcţionare a sistemelor de semaforizare, obţinerea unor situaţii statistice, scăderea timpilor de răspuns în cazul detectării unor evenimente.
La începutul acestui an, a fost semnat un contract pentru achiziţia a 10 tramvaie noi şi moderne, ce vor fi fabricate în România. Termenul de furnizare a tramvaielor este de 19 luni de la semnarea contractului, dar primele tramvaie din acest lot ar putea sosi mai devreme. Este vorba despre tramvaie similare celor 8 aflate deja în circulaţie la Galaţi, model „Autentic”, care au fost achiziţionate de către Primărie.
De altfel, în ultimii ani au ajuns la Galaţi 105 mijloace de transport, toate noi şi moderne, şi urmează alte 62 ce sunt achiziţionate cu fonduri prin PNRR, transmite Compartimentul de presă al Primăriei municipiului Galaţi.


Articole înrudite