20 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
FOTO: Plimbări pe Dunăre cu vaporaşul CJ Galaţi, până la Podul Suspendat şi Insula Cailor
FOTO: Plimbări pe Dunăre cu vaporaşul CJ Galaţi, până la Podul Suspendat şi Insula Cailor

O ambarcaţiune destinată plimbărilor de agrement pe Dunăre, achiziţionată de Consiliul Judeţean (CJ) Galaţi în cadrul unui proiect cu fonduri europene, în valoare de 2.350.000 de lei, atrase în cadrul Programului Operaţional pentru Pescuit şi Afaceri Maritime 2014 – 2020, a făcut astăzi, 17 aprilie 2024, prima cursă de aproximativ o oră cu oficialii CJ Galaţi şi reprezentanţi ai presei.

Ambarcaţiunea este acostată la pontonul Schengen, din apropierea Căpităniei Zonale Galaţi, în spatele Palatului Navigaţiei, de unde va pleca şi în curse cu gălăţenii dornici să se plimbe pe Dunăre până la Insula cailor şi până la Podul Suspendat peste Dunăre.

Nava, de tip pasager pentru curse de zi, are o lungime de 18 metri, 30 de locuri pe scaun, din care patru pentru persoane cu dizabilităţi, şi o autonomie de 25 de ore. Pentru siguranţa pasagerilor, ambarcaţiunea este prevăzută cu 33 de veste de salvare. Mai mult, la cârma navei se află un conducător calificat, cu 36 de ani de experienţă în conducerea navelor pe mare.

Potrivit declaraţiilor preşedintelui Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, bilete vor fi la jumătate de preţ faţă de tarifele practicate în prezent, adică de până la 25 lei/oră pentru adulţi, până la 15 lei/oră pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 6 şi 18 ani şi gratuit pentru copiii până în 6 ani.

„Unul dintre visurile gălăţenilor se împlineşte astăzi: am lansat oficial la apă o navă de pasageri special construită pentru plimbări pe Dunăre. Mă bucur că am reuşit să îndeplinim o veche dorinţă a gălăţenilor, precum şi a celor care vizitează oraşul nostru. Cu toţii, vor avea şansa unei experienţe inedite, de a admira şi descoperi frumuseţea zonei noastre de pe apă. Astfel, pentru prima oară după 1989, o instituţie publică din Galaţi va organiza în mod regulat plimbări de agrement pe Dunăre. Nava va face plimbări pe Dunăre în perioada caldă, de miercuri până duminică. În cel mai scurt timp, vom stabili exact programul, numărul de curse pe zi, durata şi traseele de călătorie, în acest moment având două variante – până la podul de peste Dunăre şi până la Insula Cailor. În ceea ce priveşte preţul, acesta va fi cel mai mic din ţară, de cel mult 25 de lei/oră pentru adulţi, până la 15 lei/oră pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 6 şi 18 ani şi gratuit pentru copiii până în 6 ani. Astfel, în cel mai scurt timp, după ce vom aproba toate detaliile, la o dată care va fi anunţată ulterior, îi vom invita pe toţi gălăţenii să vină şi să se bucure de o plimbare pe Dunăre cu nava Consiliului Judeţean”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Preţul urmează a fi aprobat într-o şedinţă a Consiliului Judeţean Galaţi ce se va întruni până la sfârşitul acestei luni, astfel încât gălăţenii dornici de plimbări pe Dunăre să se poată bucura de această facilitate cu ocazia zilelor libere de 1 Mai sau de Paşte. În funcţie de intersul gălăţenilor pentru plimbările pe Dunăre, în fiecare săptămână, de miercuri până duminică vor fi făcute 3-4 curse.

Ambarcaţiunea a fost botezată „Camelia” după prenumele county managerului Camelia Epure care a insistat să se mai facă o licitaţie pentru achiziţionarea acestei ambarcaţiuni după ce alte 5 licitaţii anterioare nu avuseseră ofertanţi şi se pierduse speranţa că acest proiect va putea fi realizat. S-a dovedit însă că ultima procedură a fost cu noroc. FOTO, mai jos!


Articole înrudite