19 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Poliţia Locală Galaţi demarează Planul de măsuri "Hibernal 2018 - 2019"
Poliţia Locală Galaţi demarează Planul de măsuri "Hibernal 2018 - 2019"

Poliţia Locală Galaţi anunţă că pentru asigurarea climatului de ordine publică şi siguranţă rutieră, în perioada 01 decembrie 2018 - 31 martie 2019, are în derulare Planul de măsuri "Hibernal 2018 - 2019", plan care şi în acest an are ca obiectiv principal înlăturarea efectelor naturale pe perioada anotimpului rece şi menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă în rândul participanţilor la traficul rutier pe raza de competenţă. Astfel, în cele trei luni de desfăşurare, poliţiştii locali vor lua măsurile legale care au drept scop funcţionarea normală a instituţiilor statului, asigurarea fluenţei circulaţiei pe drumurile publice din raza teritorială de competenţă, atât în timpul cât şi după producerea efectelor fenomenelor naturale.

Identificarea persoanelor fără adăpost, unul dintre principalele obiective

De asemenea, poliţiştii locali vor acţiona pentru identificarea persoanelor fără adăpost. "Cei găsiţi într-o asemenea situaţie vor fi internaţi la Centrul de Urgenţă pentru Persoane fără Adăpost Galaţi. În cazul persoanelor fără adăpost aflate în stare de ebrietate sau sub influenţa substanţelor toxice, acestea vor fi iniţial internate la Spitalul de Psihiatrie «Elisabeta Doamna». Trebuie precizat că persoanele fără adăpost găsite în stradă, pot fi internate doar cu acordul lor. Având în vedere temperaturile scăzute, trebuie precizat că la nivelul municipiului Galaţi, încă din această lună, poliţiştii locali au în atenţie persoanele fără adăpost. Până în prezent şase persoane au fost internate la Centrul de Urgenţă pentru Persoane fără Adăpost , trei la Spitalul de Psihiatrie «Elisabeta Doamna», iar două au refuzat internarea", se arată într-un comunicat al Poliţiei Locale Galaţi.

Peste 130 de poliţişti locali, pregătiţi să intervină în teren

Poliţia Locală Galaţi este pregătită să intervină în teren, în situaţii speciale, cu un total de 132 de poliţişti locali de la ordine publică şi siguranţă rutieră şi 14 autoturisme de serviciu. "Şi în acest an, Poliţia Locală Galaţi va derula Planul de măsuri «Hibernal 2018 - 2019», care va avea ca principale directive, identificarea persoanelor fără adăpost şi încredinţarea acestora instituţiilor publice de asistenţă socială, respectiv acordarea sprijinului necesar instituţiilor statului, pentru deszăpezire, fluenţa traficului şi la nevoie acordarea de ajutor persoanelor aflate în situaţie dificilă. Toate aceste activităţi pe care ni le-am asumat sunt atribuţii în actele normative care reglementează activitatea poliţiştilor locali şi împreună cu celelalte organe abilitate, ne-am propus ca în acest sezon rece să oferim cetăţenilor municipiului şi nu numai, un confort urban şi social sporit. Acţiunile se vor derula pe toată perioada anotimpului de iarnă, iar în ceea ce priveşte modul de sesizare a unor neregularităţi, prezenţa unor persoane fără adăpost, etc., reamintim că Poliţia Locală Galaţi poate fi apelată la numărul de telefon 0236/955", a declarat Petrică Hahui, director general Poliţia Locală Galaţi.

Amenzi de până la 1.500 lei pentru gălăţenii care nu-şi curăţă zăpada şi gheaţa din preajma locuinţelor

Poliţiştii locali atrag atenţia şi asupra faptului că, cetăţenii municipiului, persoane fizice şi juridice (asociaţii de proprietari, societăţi comerciale, instituţii publice), după oprirea intemperiilor, trebuie să îndepărteze zăpada şi gheaţa (ţurţuri) de pe trotuare, acoperiş, din faţa imobilelor în care locuiesc sau îşi desfăşoară activitatea. Conform prevederilor HCL 260/2018, persoanele care nu curăţă zăpada şi gheaţa din preajma locuinţelor, dintre blocuri sau din faţa spaţiilor comerciale pe care le administrează riscă sancţiuni cuprinse între 500 - 1.500 lei. Tot pe perioada anotimpului rece, în preajma sărbătorilor de iarnă, pe linie de comerţ, în atenţia poliţiştilor locali se vor afla comercianţii de articole pirotehnice, dar şi agenţii economici sau persoanele fizice care scot la vânzare brazi.


Articole înrudite