Sancţionat pentru că a sărit după Crucea Bobotezei (FOTO) Recomandat

Miercuri, 06 Ianuarie 2021 17:14
Publicat în Știrea zilei

De Bobotează, la Galaţi, lumea s-a adunat tradiţional pe faleza Dunării, chiar dacă oficialii au anunţat că nu vor avea loc manifestări. Cei care totuşi au venit, au cam uitat de mască sau distanţare, dar au avut şi ce vedea.

O cruce cu flori aruncată în Dunăre de Arhiepiscopul „Dunării de Jos“, Casian Crăciun, a fost recuperată de un gălăţean, asta chiar dacă, în repetate rânduri, Arhiepiscopul le-a spus atât lui, cât şi altor gălăţeni să nu se arunce în Dunăre după cruce. Numai că, după ritualul obişnuit, crucea împodobită cu flori a fost aruncată în apă, iar unul dintre înotători se aruncă şi o prinde, dar «prinde» şi ceva ocară de la Arhiepiscop, care îl goneşte iar, cu condiţia să lase crucea în apă.

Dar cum afară sunt 15 grade, o temperatură numai «bună» de încă o îmbăiere, temerarul înotător aşteaptă plecarea oficialităţilor şi evident se aruncă iar după cruce, pe care, cam cu inima îndoită, o scoate din apă. Este un veteran al competiţiei, săritor de peste 30 de ani, cu trei cruci prinse la activ şi care împlineşte peste puţin timp doar... 70 de ani.

„Atât s-a putut, dar e bine şi că s-a putut atât. Părintele a spus să las crucea în apă, dar nu ştiu, cred că o să o iau acasă. Am sărit de 30 de ani de fiecare dată în Dunăre de Bobotează, trebuia să o fac şi acum. De trei ori am prins şi crucea“, a spus Ion Netcu, care la acei aproape 70 de ani ai săi nu a putut să stea un an să nu sară în Dunăre de Bobotează. Bărbatul a fost sancţionat de jandarmi cu avertisment.

Au fost şi alte incidente. Dimineaţă, o femeie în vârstă de 80 de ani, venită la Catedrală, s-a împiedicat şi a fost chemat un echipaj SMURD de către jandarmii care asigurau zona pentru a o ajuta. Femeia a fost transportată la Spitalul de Urgenţă.

O altă problemă, tot la Catedrală, unde s-au terminat cele circa 2.000 de sticle cu Agheasmă îmbuteliate, deoarece foarte mulţi gălăţeni nu s-au dus la bisericile din oraş ci au preferat Catedrala. În această situaţie, credincioşilor, care stăteau la o coadă lungă, li s-a dat Agheasmă adusă cu găleţile şi turnată cu pâlnia în sticle. Oamenii au fost chiar mai mulţumiţi, deoarece puteau să ia mai multă Agheasmă.

VEZI FOTO în Galeria de imagini de mai jos! ↓↓↓

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu