19 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Scandalul exoticei sere din Galaţi, la final! Un nou constructor şi lucrări reluate (FOTO)
Scandalul exoticei sere din Galaţi, la final! Un nou constructor şi lucrări reluate (FOTO)

Au fost reluate lucrările la sera de plante exotice de la Grădina Botanică Galați, a anunţat, la începutul săptămânii, Consiliul Judeţean Galaţi, care precizează că noul constructor este S.C. Servland S.R.L., iar valoarea lucrărilor rămase de executat este de 11.193.661 lei (TVA inclus).

Se lucrează din nou la sera de plante exotice de la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii. Din cauza unui constructor neserios, care nu şi-a făcut treaba şi nu a respectat termenele de finalizare, a trebuit să reziliem contractul şi să reluăm procedurile de licitaţie, după ce am făcut şi o expertiză tehnică în prealabil. În plus, suntem în proces cu vechiul constructor. Astăzi, noul constructor, o firmă din Galaţi, a început deja să lucreze la sera de plante. Şi este multă muncă de făcut, de la finalizarea închiderilor la realizarea tuturor amenajărilor interioare - instalaţii electrice, termice, sanitare, de climatizare, irigaţie şi aspersie. În noua seră, vor putea fi admiraţi palmieri de aproximativ 20 de metri înălţime, precum şi sute de plante exotice. De asemenea, va exista şi un spaţiu pentru expoziţii temporare, unde elevii vor putea desfăşura diverse activităţi didactice”, a declarat, luni, 15 aprilie 2024, Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

! Sera de plante exotice va avea o suprafaţă de aproximativ 2.500 mp, din care 1.000 de mp pentru activităţi didactice. În noua seră vor fi transferate şi cele aproximativ 300 de specii (2.500 de plante) din sera existentă, transmite Consiliul Judeţean Galaţi. FOTO, mai jos!


Articole înrudite