Şcoala Specială "Constantin Pufan" Galaţi va avea teren de sport Recomandat

Vineri, 25 Octombrie 2019 11:41
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Şcoala Gimnazială Specială "Constantin Pufan" Galaţi este cea mai mare şcoală specială din judeţul Galaţi atât în privinţa numărului de elevi, dar şi a numărului de cadre didactice. Această unitate de învăţământ este centru şcolar de educaţie incluzivă ce şcolarizează elevi cu cerinţe educative speciale proveniţi din familii şi din centre de plasament, tot aici funcţionează singura grădiniţă specială din judeţul Galaţi. Cu toate acestea, această şcoală nu are un teren de sport. Consiliul Judeţean (CJ) Galaţi a decis să realizeze acest obiectiv pentru copiii acestei unităţi de învăţământ.

În acest context, în cadrul ultimei şedinţe de consiliu, a fost adoptat un proiect de hotărâre care prevede realizarea unui teren de sport în aer liber cu suprafaţa sintetică multisport. "După ce am amenajat o sală de sport modernă pentru Liceul Tehnologic «Simion Mehedinţi», vom face un teren de sport şi pentru elevii de la Scoala Specială «Constantin Pufan», teren care va îndeplini toate standardele solicitate de către unitatea de învăţământ. Astfel, copiii cu cerinţe educaţionale speciale vor putea face orele de educaţie fizică şi terapiile de recuperare şi în aer liber, pe un teren de sport cu gazon artificial de calitate superioară. De asemenea, elevii care practică un sport vor avea, pe lângă sălile de sport ale şcolii, un spaţiu adecvat pentru antrenament, mai ales că anul trecut elevi de la această şcoala au obţinut locul doi la campionatul naţional de fotbal «Special Olympics», eveniment ce a avut loc la Sibiu. În plus, după amenajarea acestui teren de sport, astfel de competiţii se vor putea organiza şi la Scoala Specială «Constantin Pufan»", a declarat Costel Fotea, preşedintele CJ Galaţi.

Terenul va avea 684 de mp, iar suprafaţa de joc va avea marcaje şi dotările necesare practicării mai multor sporturi. Totalul investiţiei se ridică la 238.194,50 lei cu T.V.A. La Şcoala Specială "Constantin Pufan" studiază şi fac terapii de recuperare197 de elevi.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu