29 SEPTEMBRIE 2023 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Spitale gălăţene cu ambulatorii "premium". Contractele de finanţare au fost semnate
Spitale gălăţene cu ambulatorii "premium". Contractele de finanţare au fost semnate

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Galaţi, Costel Fotea, a semnat marţi, 14 martie 2023, două contracte de finanţare pentru Ambulatoriile de Specialitate de la Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” şi Spitalul Orăşenesc Târgu Bujor. Valoarea celor două contracte este de 15.856.617 de lei, iar finanţarea este asigurată prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă - PNRR.
„Cele mai mari investiţii vor fi realizate în vechea clădire a Ambulatoriului Spitalului Judeţean, unde vom moderniza mai multe cabinete, de la schimbatul uşilor şi a geamurilor la reabilitarea instalaţiei electrice şi montarea unor sisteme de tratare a aerului. Mai mult, vom crea spaţii medicale noi pentru oncologia medicală, tratamentul litiazei renale cu ajutorul ultrasunetelor şi pentru investigaţii endoscopice. De asemenea, vor fi achiziţionate sute de echipamente medicale şi piese de mobilier. Vorbim de aparate moderne de anestezie pentru sălile de operaţie, de sisteme performante pentru investigaţii endoscopice, unituri dentare şi ORL, echipamente de dezinfecţie, aparate pentru tratarea varicelor sau sisteme de detectare precoce a cancerului bucal, precum şi de canapele noi pentru consultaţii, containere pentru sterilizarea truselor individuale sau dulapuri pentru depozitarea instrumentarului medical”, a declarat Costel Fotea.
De asemenea, au fost obţinute fonduri şi pentru dotarea cabinetului ORL din cadrul Ambulatoriul Spitalului Orăşenesc Târgu Bujor. Aici, există deja în implementare un alt proiect cu fonduri europene, prin care vor achiziţionate 180 de echipamente medicale pentru toate celelalte cabinete ale Ambulatoriului, potrivit CJ Galaţi.

Articole înrudite