12 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Top 3 reclamaţii la poliţie, Galaţi 2023
Top 3 reclamaţii la poliţie, Galaţi 2023

În primul semestru al anului 2023, Poliţia Locală Galaţi a înregistrat un număr de peste 850 de petiţii/sesizări. Pentru perioada analizată, într-un clasament al reclamaţiilor venite din partea cetăţenilor/persoanelor juridice, pe primul loc se poziţionează sesizările care au intrat în competenţa de soluţionare a poliţiştilor din cadrul Serviciului Siguranţă Rutieră (221 de sesizări), privind nerespectarea circulaţiei pe drumurile publice. Pe acest domeniu de activitate, cele mai multe reclamaţii fac referire la opriri/staţionări/parcări neregulamentare, trafic îngreunat, maşini abandonate, blocare căi de acces, garaje etc.
A doua poziţie în top-ul petiţiilor înregistrate la Poliţia Locală Galaţi este ocupată de Serviciul Disciplina în Construcţii şi Afişajul Stradal (202 la număr). Cele mai multe dintre petiţii fac referire la: lucrări de construcţii (modificări interioare) executate în apartamente proprietate privată din condominii, lucrări de construcţii executate la imobile proprietatea Municipiului Galaţi şi lucrări de construcţii la imobile clasificate monumente istorice sau imobile aflate în zona de protecţie a monumentelor istorice.
Pe locul trei, cu 199 de sesizări înregistrate în primele şase luni ale anului, se poziţionează cele cinci secţii de Poliţie Locală. Gălăţenii au reclamat acte de tulburare a ordinii şi liniştii publice, consum de băuturi alcoolice în alte locuri decât cele special amenajate sau murdărirea domeniului public.
Din numărul total de petiţii înregistrate în primul semestru al anului la Poliţia Locală Galaţi, peste 475 de sesizări au fost adresate de persoane fizice şi alte 347 de persoane juridice. 624 de petiţii au fost adresate direct Poliţiei Locale, iar 199 dintre sesizări au fost primite prin redirecţionarea lor de la alte instituţii şi autorităţi. Un procent de aproximativ 5% dintre petiţiile primite la Poliţia Locală Galaţi, au fost redirecţionate către autorităţi şi instituţii publice care au atribuţii în rezolvarea problemelor semnalate, în conformitate cu prevederile art. 6^1 şi Ordonanţa Guvernului nr. 27/2002.
La Dispeceratul Poliţiei Locale, în perioada ianuarie - iunie 2023, au fost înregistrate un număr de 1.780 de sesizări telefonice, iar în audienţă s-au prezentat 24 de persoane, anunţă Poliţia Locală Galaţi.


Articole înrudite