24 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
VIDEO: Dascălii gălăţeni, din nou în stradă: «Nu am venit pentru bani, am venit pentru demnitate!»
VIDEO: Dascălii gălăţeni, din nou în stradă: «Nu am venit pentru bani, am venit pentru demnitate!»

Dascălii gălăţeni au ieşit din nou în stradă astăzi, marți, 30 mai 2023.

Ultima ofertă guvernamentală nu i-a mulţumit. Vor creşteri salariale reale, nu bonusuri. "De la clasa a 12-a, deşi sunt în grevă, lucrez de 33 de ani, în învăţământ, de la 18 ani, şi astăzi copiii de la clasă mi-au transmis aşa, că profesorii buni sunt costisitori, însă profesorii răi ne costă şi mai mult. Eu vreau să nu cost mult, să fiu mereu un profesor bun, implicat, nu am venit aici pentru bani, am venit pentru demnitate", a spus profesoara Camelia Nenu.

Protestele vor continua dacă dascălilor nu li se vor face oferte reale. "S-a pus pe umerii noştri problema, că din cauza noastră, noi suntem vinovaţi de fapt că elevii nu pot să își susţină examenele. Greşit, nu stă în curtea noastră factorul de decizie, decizia este la guvernanţi", a precizat Violeta Rus, vicepreşedintele SIP Galaţi.

VIDEO, mai jos!

Amintim că și ieri, luni, 29 mai 2023, a fost protest la Galați. Circa 2.000 de cadre didactice și nedidactice și-au strigat nemulțumirea pe străzile orașului: «Suntem profesori, nu cerşetori!». Detalii + VIDEO, AICI!

  • Galerie Video:
    • Video File:

Articole înrudite