01 OCTOMBRIE 2023 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
VIDEO: Noi bombardamente în Ucraina şi mesaje Ro-Alert emise în Galaţi
VIDEO: Noi bombardamente în Ucraina şi mesaje Ro-Alert emise în Galaţi

Noaptea trecută, autorităţile au emis noi mesaje Ro-Alert (foto jos ) pentru nordul judeţului Tulcea, dar şi pentru zona plajei "Cotul Pisicii", spre Vama Giurgiuleşti, în judeţul Galaţi, după noi bombardarmente în Ucraina (foto jos )!

"În urmă cu scurt timp, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a emis un mesaj Ro-Alert prin care populaţia din zona de nord a judeţului Tulcea este informată despre posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian. Mesajul este unul de informare şi prevede recomandări de protecţie pe care locuitorii din zonele vizate trebuie să le ia în cazul în care aceste obiecte cad în apropierea zonelor locuite. Mesajul Ro-Alert a fost transmis pentru zona de nord a judeţului Tulcea şi zona de frontieră din municipiul Galaţi, respectiv plaja «Cotul Pisicii», către Vama Giurgiuleşti", potrivit ISU Tulcea.

În mediul online au apărut şi imagini, la 100 de km de locul atacului! O filmare făcută din satul Periprava, comuna C.A. Rosetti, judeţul Tulcea, arată cum orăşelul ucrainean Valcov este bombardat (video mai jos ). *sursa video: Facebook - Adrian Robert Adam

"Duminică, 17 septembrie, forţele ruse au continuat atacurile asupra unor obiective din Ucraina, în proximitatea graniţei cu România. Ministerul Apărării Naţionale a monitorizat în timp real situaţia aeriană în zonele de responsabilitate. Ca urmare a detectării grupurilor de drone care se îndreptau spre teritoriul ucrainean, MApN a notificat Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă privind instituirea măsurilor de prealertă aeriană, începând cu ora 22.55, pentru zona de nord a judeţului Tulcea, aflată în proximitate, cu potenţialul de a fi afectată de riscurile asociate acestei situaţii. Forţele MApN au întărit prezenţa şi continuă să implementeze  măsurile necesare în zonele în care pot să apară riscuri ca urmare a acestor situaţii. Ministerul Apărării Naţionale transmite un mesaj ferm de condamnare a acestor atacuri executate de Federaţia Rusă împotriva unor obiective şi elemente de infrastructură civilă ucrainene, care sunt nejustificate şi în gravă contradicţie cu regulile dreptului internaţional umanitar. MApN informează în timp real structurile aliate cu privire la situaţia generată de aceste atacuri, rămânând în contact permanent cu acestea", a reacţionat MApN.

Articole similare: Gălăţenii, treziţi în toiul nopţii de Ro-Alert: «Păstraţi-vă calmul! Adăpostiţi-vă în beciuri!»

  • Galerie Video:
    • Video File:
  • Galerie Foto:

Articole înrudite