21 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
VIDEO: Protest la Ambulanţa Galaţi
VIDEO: Protest la Ambulanţa Galaţi

*** «Nu suntem piese de schimb, suntem oameni!» Mesajul cadrelor medicale de la Ambulanţa Galaţi pentru guvernanţi ***

Protest la Ambulanţa Galaţi, în susţinerea celor de la Bucureşti care fac greva foamei.
"În cursul serii de 20 noiembrie 2023, numărul liderilor de sindicat din serviciile de ambulanţă care au intrat în GREVA FOAMEI, alături de preşedintele FNSAR Gheorghe Chiş a ajuns la 4+1, după cum urmează:
1. Chiş Gheorghe preşedintele Federaţiei Naţionale Sindicale "Ambulanţa" din România
2. Gâdiuţă Claudia - lider la Sindicatul Liber Independent Salvarea Tulcea
3. Dragomir Valentin - lider la Sindicatul Ambulanţa Brăila
4. Comănescu Alexandru - lider la Sindicatul Ambulanţa Vâlcea
5. Muşa Daniel Constantin - lider la Sindicatul Ambulanţa Olt
În susţinerea celor 5 lideri de sindicat, angajaţi din toate serviciile de ambulanţă, aflaţi în timpul liber, vor PROTESTA începând de astăzi, 21 noiembrie 2023, de la ora 10.00 la ora 12.00, în sediile centrale din toate serviciile de ambulanţă.
Motivul:
Nerecunoaşterea condiţiilor de muncă în care personalul profesionist operativ de intervenţie din serviciile de ambulanţă îşi desfăşoară activitatea, drept anulat prin votul din Comisia pentru muncă şi protecţie socială şi prin votul plenului din Camera Deputaţilor, din data de 20 noiembrie 2023, la propunerea Guvernului României, prin Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale şi a Casei Naţionale de Pensii Publice, prin proiectul de lege privind sistemul public de pensii.
Greviştii, susţinuţi de protestatari din ţară cer o întâlnire de urgenţă cu prim-ministrul  României domnul Ion-Marcel Ciolacu, preşedintele Camerei Deputaţilor, domnul Alfred-Robert Simonis, preşedintele Comisiei pentru Muncă şi protecţie socială, domnul Adrian Solomon, ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, doamna Simona-Bucura Oprescu şi ministul Sănătăţii, domnul profesor univ. dr. Alexandru Rafila, pentru a stabili modalitatea de soluţionare a revendicărilor sindicale şi pentru a se găsi soluţii care să resolve situaţiile cu care se confruntă serviciile de ambulanţă.
Locaţia liderilor care au intrat în GREVA FOAMEI este la intrarea în Camera Deputaţilor, urmând ca locaţia după ora 12.00 să fie în faţa Guvernului României", anunţă protestatarii. VIDEO, mai jos!

  • Galerie Video:
    • Video File:

Articole înrudite