21 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Campanie anti-violenţă în şcoli din judeţul Galaţi desfăşurată de poliţişti (FOTO)
Campanie anti-violenţă în şcoli din judeţul Galaţi desfăşurată de poliţişti (FOTO)

În data de 30 ianuarie 2024, cu prilejul Zilei Internaţionale a Nonviolenţei în Şcoală, cunoscută ca şi Ziua Internaţională a Nonviolenţei şi a Păcii, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi au desfăşurat activităţi educativ-preventive în cadrul mai multor unităţi de învăţământ din judeţ.
"Această zi reprezintă o iniţiativă mondială, neguvernamentală, independentă, liberă şi voluntară a educaţiei pentru nonviolenţă şi pace care se desfăşoară în toate şcolile din lume.
Cu acest prilej, poliţiştii Biroului Siguranţă Şcolară Galaţi lansează, la nivel local, campania „Tu ştii ce consecinţe pot avea faptele tale? Fii informat, alege inspirat!”, o campanie pentru conştientizarea consecinţelor asociate faptelor de violenţă şcolară, adresată elevilor de gimnaziu.
Campania se desfăşoară la nivel naţional, prin structurile de siguranţă şcolară ale poliţiei şi are ca scop creşterea conştientizării în rândul elevilor a consecinţelor faptelor ce intră în sfera violenţei şcolare: ameninţare, bullying, agresiuni, injurii, dar şi promovarea toleranţei şi a rezolvării paşnice a conflictelor.
În judeţul Galaţi, campania se va derula în perioada ianuarie-martie 2024, în 5 şcoli partenere: Şcoala Gimnazială nr. 24 Galaţi, Şcoala Gimnazială nr. 26 Galaţi, Şcoala Gimnazială „Mihai Viteazu” Galaţi, Şcoala Gimnazială nr. 1 din Lieşti şi Şcoala Profesională „Hortensia Papadat-Bengescu” din Iveşti.
Activităţile vor fi susţinute de poliţiştii din cadrul Biroului Siguranţă Şcolară Galaţi şi au ca grup ţintă elevii claselor VI-VIII din şcolile partenere, precum şi părinţii şi cadrele didactice.
Pentru a marca deschiderea campaniei şi a asigura un caracter participativ al tuturor elevilor vizaţi, poliţiştii gălăţeni au lansat la data de 30 ianuarie a.c., în cele 5 şcoli menţionate anterior, un concurs de logo-uri şi slogane pe tema „Siguranţa şcolară”.
În acest context, fiecare clasă participantă va crea propriul logo şi slogan, urmând ca lucrările să fie votate de toţi elevii din şcoala respectivă, pentru a desemna lucrarea ce va reprezenta şcoala în etapa judeţeană. Ulterior, concursul va avea şi o fază naţională la care vor fi înscrise lucrările câştigătoare la nivelul fiecărui judeţ.
Ziua Internaţională a Nonviolenţei în Şcoli a fost marcată şi in rândul elevilor Şcolii Gimnaziale „Iorgu Iordan” şi ai Colegiului Naţional de Agricultură şi Economie din municipiul Tecuci, ocazie cu care poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei Municipiului Tecuci le-au prezentat recomandări cu caracter informativ-preventiv, astfel încât elevii să nu devină victime, dar nici autorii unor infracţiuni comise cu violenţă.
Pledând pentru toleranţă şi respect pentru drepturile omului, poliţiştii au discutat cu elevii despre diversele forme de manifestare a violenţei şi despre soluţiile pentru prevenirea victimizării. Indiferent de vârsta elevilor, oamenii legii au evidenţiat cât de importantă este existenţa unei bune relaţii de comunicare între copii, cadre didactice şi familie pentru a identifica din timp manifestările violente şi pentru a găsi soluţii menite să prevină escaladarea conflictelor", informează IPJ Galaţi. FOTO, mai jos!


Articole înrudite