28 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Cu ce se laudă primarul Pucheanu la 3 ani de mandat
Cu ce se laudă primarul Pucheanu la 3 ani de mandat

Miercuri, 27 septembrie 2023, s-au împlinit 3 ani de la alegerile locale din 2020, cu acest prilej, primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, a prezentat un bilanţ al acestor ani!

"Moment de bilanţ!

Se împlinesc astăzi trei ani de la alegerile locale. Din prima zi mi-am dorit să găsesc soluţii pentru toate problemele gălăţenilor şi sunt conştient că mai este de muncă.

Educaţia, sănătatea, transportul, străzile, cartierele şi spaţiile de relaxare se numără printre priorităţi, iar oraşul nostru a devenit tot mai atractiv pentru investitori.

Iată pe scurt câteva repere din actualul mandat!

Fonduri europene. Avem 162 de proiecte cu finanţare europeană în valoare de 1,7 miliarde de lei. Proiectele sunt în diferite stadii: 124 sunt în implementare, 26 finalizate, 3 aprobate, iar 9, în evaluare.

Educaţie. Record de investiţii în educaţie: 56 milioane de euro pentru 42 de grădiniţe, şcoli şi licee; prin PNRR toate unităţile de învăţământ vor avea dotări de circa 16,8 milioane de euro.

Sănătate. Spitalul pentru Copii are un centru nou pentru primirea urgenţelor, iar în construcţie este un nou ambulatoriu. Şi Spitalul de Psihiatrie are un nou ambulatoriu, iar la Maternitatea „Buna Vestire” realizăm un ambulatoriu modern.

Străzi moderne. Axa care cuprinde străzile Siderurgiştilor, 1 Decembrie 1918, H. Coandă, T. Vuia şi G. Coşbuc a fost adusă la noi standarde.

Cartiere în schimbare. Noi locuri de parcare, carosabil şi trotuare refăcute, locuri de joacă - proiectul continuă.

Spaţii de relaxare. Parcul Carol, Parcul de aventură, Plaja Dunărea, Zona dintre Potcoava de Aur şi Trei Star, iar în scurt timp vom avea şi Aleea de la P-uri.

Transport. Avem în circulaţie primele 8 tramvaie noi după 40 de ani, dar şi primele 20 de autobuze hibrid. Urmează 62 de noi mijloace de transport prin PNRR (autobuze electrice, tramvaie şi microbuze).

Cultură şi patrimoniu. Avem Casa Artelor; urmează situl arheologic Tirighina-Barboşi.

Galaţi Eco. Mii de arbori plantaţi, spaţii verzi amenajate, 46 de staţii de încărcare pentru maşinile electrice, iar prin proiectele pe care le derulăm vom ajunge la 200 de staţii, iluminat public economic cu lămpi LED, clădiri eficiente energetic, plus noi mijloace de transport nepoluante.

Sport. Vom renova energetic, cu fonduri obţinute prin PNRR, Sala Sporturilor Dunărea, iar an de an oferim finanţare pentru cluburile sportive care fac performanţă în numele oraşului.

Noi reţele de apă şi canalizare.

Oraş atractiv pentru investitori. Zona Liberă, Parcul Industrial, urmând să fie ridicată şi o fabrică de baterii pentru maşinile electrice.

Evenimente. Zilele Municipiului Galaţi, Trenul Regal la Galaţi, Gala Excelenţei în Educaţie, Street Food Festival, Danube Rock Sounds etc.

Noi proiecte. Pentru Faleza Dunării, Valea Ţiglinei, Parcul de la turnul TV, Strada Domnească, creşe, parcări, locuri de joacă şi multe alte obiective.

Sunt doar unele dintre obiectivele îndeplinite şi noile proiecte. Continuăm!", transmite edilul.

! Amintim că Ionuţ Pucheanu este la al doilea mandat ca primar al Galaţiului, fiind reales în 2020 cu 59% din voturi.


Articole înrudite