14 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Cuţit ascuns în toaleta şcolii de un elev de 14 ani din Galaţi
Cuţit ascuns în toaleta şcolii de un elev de 14 ani din Galaţi

Secţia 1 Poliţie Galaţi a fost sesizată telefonic prin intermediul S.N.U.A.U. 112, la data de 9 ianuarie 2024, în jurul orei 17:30, de un bărbat, de 51 de ani, din municipiul Galaţi, cu privire la faptul că fiul său minor, în vârstă de 14 ani, ar fi plecat în urmă cu o oră de la o adresă situată pe strada I.L. Caragiale, din oraşul de domiciliu, unde se află locul de muncă al reclamantului, şi nu a mai revenit.

"Poliţiştii care s-au deplasat la faţa locului au stabilit că cele sesizate se confirmă şi au demarat activităţi în vederea depistării minorului. Au fost alertate toate unităţile de poliţie la nivelul municipiului Galaţi, fiind comunicate semnalmentele minorului, precum şi obiectele de vestimentaţie pe care le avea în acel moment.
De asemenea, s-a stabilit că minorul a mai plecat în mod voluntar de la adresa de domiciliu, iar în cursul aceleaşi zile, în jurul orei 12:30, bărbatul a fost anunţat telefonic de părinţii unor colegi de clasă ai minorului că fiul său se manifestă agresiv cu alţi copii la şcoală, motiv pentru care s-a deplasat la unitatea de învăţământ unde minorul este elev în clasa a VII-a şi l-a luat cu el la locul său de muncă.
Ulterior, tot în aceeaşi zi, în jurul orei 23:00, un echipaj de poliţie din cadrul Secţiei 1 Poliţie l-a depistat pe minor pe strada Regiment 11 Siret, în apropierea Palatului de Justiţie, din municipiul Galaţi. A fost condus la sediul secţiei de poliţie, unde în prezenţa tutorelui legal a declarat că în perioada cât a plecat voluntar s-a plimbat pe raza oraşului şi nu a fost victima vreunei infracţiuni. Totodată, acesta a precizat că a ascuns un cuţit într-un grup sanitar situat în interiorul unităţii de învăţământ.
Acesta a fost condus la Spitalul de Psihiatrie Elisabeta Doamna Galaţi, unde a fost internat.
La data de 10 ianuarie 2024, poliţiştii s-au deplasat la unitatea de învăţământ, situată pe strada Regiment 11 Siret, de unde au ridicat din locul indicat de minor un cuţit.
A fost întocmit un dosar penal privind infracţiunea de portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, cercetările urmând a fi preluate de poliţiştii din cadrul Biroului Siguranţa Şcolară şi a fost informată şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Galaţi", transmite IPJ Galați.

Ce spune școala

"Noi am aflat de la părinţi, permanent am ţinut legătura cu ei şi aceştia ne-au informat. Elevul din clasa a şaptea a venit la şcoală cu o armă albă, un cuţit, l-a ascuns în baia elevilor, după un calorifer, şi a plecat. El nu a stat la ore, a stat doar o oră, a plecat luat de părinţi şi apoi nu am mai ştiut nimic despre el. Nu este un copil cu probleme, este un copil bun care a mai fost implicat, ca toţi copiii de clasa a şaptea, în diferite mici incidente, altercaţii. Este la noi la şcoală din clasa a şasea. La vârsta asta, toţi copiii sunt în conflict cu ceilalţi din diferite motive. Are o relaţie foarte bună cu părinţii şi la fel părinţii au o relaţie foarte bună cu noi. Când s-au întâmplat aceste altercaţii, noi am ţinut legătura cu părinţii permanent, părinţii au aflat că el este într-o altercaţie cu un copil şi au considerat că este mai normal să îl ia acasă. Între copii există conflicte, dar nu de natură să pună viaţa în pericol. A făcut-o din, probabil, teribilism şi a vrut să iasă şi altfel în evidenţă", crede Aurelia Florescu, directoarea Şcolii Generale Nr. 2 Galaţi.

"Băiatul de când a venit a dorit să atragă atenţia asupra lui dorind să răspundă, chiar mi-a atras atenţia că era mereu cu mâna pe sus. Un elev mediu spre deosebit chiar. Pe partea de literatură, de compunere ne-a impresionat modul în care se prezenta. Nu ne-am aşteptat din partea lui să reacţioneze în acest mod", a spus Iulia Coreschi, profesor de limba română.

Elevul a fost 6 ore dispărut din momentul în care a plecat de la tată şi până când l-au găsit poliţiştii.


Articole înrudite