25 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Ei sunt Rădiţa şi Lalu, protagoniştii noului caz "Caracal" de la Brăila
Ei sunt Rădiţa şi Lalu, protagoniştii noului caz "Caracal" de la Brăila

Rădiţa avea 44 de ani, îi murise recent soţul şi începuse o nouă viaţă, credea ea fericită, cu Lalu, de 50 de ani (foto deschidere). Nu a luat în seamă că bărbatul făcuse 9 ani de închisoare, pentru că a încercat să îşi ucidă fosta soţie, iar, în tinereţe, ar fi comis un viol. Femeia nu s-ar fi plâns în sat de noul ei bărbat. Locuiau în casa ei (foto jos). Numai că totul s-a schimbat pe 10 iunie, când cu ultima putere, femeia a sunat la 112, dar cei în care spera să o salveze, nu au reuşit să o localizeze. Nu reuşise decât să ţipe, apoi telefonul a amuţit.

Au ajuns poliţiştii, se pare, mergând după localizarea dată, până la poarta femeii, dar, nefiind zgomot, nu au intrat. "A căutat-o poliţia, până au plecat (poliţiştii), şi iar s-au dus, au venit înapoi, au bătut în poartă, dar au spus că nu au voie să forţeze poarta. «Credeţi că în momentul acela ea era moartă?» Era moartă, erau amândoi morţi. Că ea, întâi, a fugit pe stradă şi a dat colţul să se ducă la mama ei, el s-a dus cu bicicleta după ea şi a adus-o acasă şi, după ce a omorât-o, el s-a dus înapoi, cred, că a mai băut",spunea Floarea Cotigă, vecina de vizavi a femeii.

Unii săteni cred că, şi dacă ştiau exact casa, pentru că nu se auzea nimic, poliţiştii nu ar fi intrat fără mandat. În plus, uliţele sunt pustii, şi prea puţini oameni ar fi avut ceva de spus poliţiştilor, mai ales că se şi cam temeau de bărbatul extrem de violent. "Poliţiştii au fost, au întrebat şi la noi, aici, după localizare, dar, acum depinde, că poliţiştii oricum nu aveau mandat să intre în curtea omului. Să schimbe legea! Ei au fost, au întrebat o bătrânică de vizavi, bătrânica a zis că nu a auzit, nici nu prea aude, şi nu s-a auzit, ce-i drept", spunea o altă vecină. "Cineva a văzut că o alerga, ea a vrut ca să fugă la casă la maică-sa, acolo, respectivul, a reuşit să o aducă acasă, şi atunci s-a produs totul. El avea cazier, da. Da' ştiu eu doamnă... Şi eu m-am mirat că a putut să facă acest pas, ea era după moartea celuilalt (soţ). Şi pe ea, ca vecină, o ştiu. Ea făcea Italia, era o badantă, cum se numeşte. Poliţiştii au primit apel de la ea şi nu au putut-o localiza, păi, pentru că apelul a fost făcut pe stradă. În timp ce ea alerga, şi de asta ei au venit la intersecţia asta. Aşa cred eu", spunea Valerică Deliciu, vecin. Oricum, cam toată lumea este îngrijorată, şi mulţi se aşteptau la un final prost: "Femeia a fost la votare, ca observator, avea vestă galbenă, a venit mai târziu. Nu ştiu de la ce s-au luat, ea ştia ce om este şi nu trebuia să se încurce cu el".

Citeşte şi Concubini găsiţi morţi şi bătuţi în casă! Un apel misterios la 112 a declanşat căutări ca în filme la Mircea-Vodă, Brăila

Oficial, la primăria Mircea-Vodă nu a cerut nimeni ajutor. Viceprimarul, însă, s-a dus el în sat, după ce a aflat de la oameni ce se întâmplă. Concubinul femeii, cel care se presupune că a ucis-o, era însă cunoscut a fi extrem de violent şi, mulţi, se mirau de legătură celor doi. "El era cunoscut ca şi persoană care a făcut detenţie, pentru tentativă de omor, pentru fosta soţie, în schimb, ea era cunoscută ca o persoană populară, zâmbăreaţă. În instituţie, nu sunt înregistrate reclamaţii", spunea Valentina Sitaru, Primăria Mircea-Vodă, asistent social. "M-a sunat cineva că sunt 2 echipaje de poliţie cu girofarurile şi m-am dus întâmplător, dânşii la mometul ăla spuneau că au primit un telefon pe 112, s-a auzit un ţipat şi atât. Erau aproape de adresă, au fost şi pe strada aia, acolo. Apoi eu am plecat, dar mi-au zis alţii că au fost la poartă (poliţiştii), dar nu ştiu dacă au intrat în curte, nu cred că au reuşit să intre", susţine Romică Popa, viceprimar Mircea-Vodă (foto jos).

Poliţiştii brăileni susţin că în 9 minute după apelul disperat al femeii, făcut pe 10 iunie la 12.31, au ajuns în zona dată ca localizare. Două echipaje au ajuns, dar fără efect. Mai apoi, după ce a doua zi dimineaţa cei doi au fost găsiţi morţi în casa femeii, s-au aflat şi datele de identificare, dar era însă mult prea târziu. Poliţiştii brăileni fac acum şi anchetă internă în acest caz şi, la fel, corpul de control al MAI este la Brăila pentru a vedea unde s-a greşit de nu i s-a putut acorda femeii ajutor, chiar dacă sunase la 112.

UPDATE: Controale de la Bucureşti la poliţia din Brăila după odiosul caz de la Mircea-Vodă


Articole înrudite