21 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Gălăţeancă ameninţată cu moartea prin mesaje de soţ
Gălăţeancă ameninţată cu moartea prin mesaje de soţ

La data de 13 octombrie 2023, Secţia 3 Poliţie Galaţi a fost sesizată de o femeie, cu vârsta de 33 de ani, din municipiul Galaţi, cu privire la faptul că soţul său, de 44 de ani, îi trimite mesaje de ameninţare cu moartea pe telefonul mobil. După verificarea aspectelor sesizate poliţiştii au emis un ordin de protecţie provizoriu pentru o perioadă de 5 zile, prin care i se interzicea bărbatului să o mai contacteze în vreun fel pe soţia sa, precum şi să se apropie de aceasta sau de domiciliul comun. Totodată a fost întocmit dosar penal pentru infracţiunea de ameninţare.
În data de 19.09.2023, Judecătoria Galaţi a confirmat măsura provizorie instituită şi a emis un ordin de protecţie, pentru o perioadă de 6 luni, prin care s-au instituit o serie de măsuri pe care bărbatul trebuie să le respecte, inclusiv cele de interzicere a se apropia de soţie, de cei doi copii minori ai acestora sau de a o contacta în vreun fel.
Bărbatul nu a respectat obligaţiile pe care le avea şi le-a încălcat de cinci ori, în perioada 30.09. – 05.09.2023, de fiecare dată fiind întocmite dosare penale pentru infracţiunea de încălcarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecţie.
După reunirea cauzelor penale şi după probatoriului administrat, la data de 17.10.2023, faţă de bărbatul, de 44 de ani, a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, iar după prezentarea acestuia la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi, a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.


Articole înrudite