17 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Galaţi: Ceferişti prinşi la furat cereale din vagoane - FOTO
Galaţi: Ceferişti prinşi la furat cereale din vagoane - FOTO

La data de 12 decembrie 2023, în jurul orei 12:45, poliţiştii din cadrul Secţiei Regionale Poliţie Transporturi Galaţi – Biroul de Investigaţii Criminale au depistat în flagrant delict cinci bărbaţi, angajaţi ai două districte căi ferate, în timp ce încărcau într-un autovehicul 7 saci cu cereale (boabe), grâu şi porumb, bunuri care ar fi fost sustrase din vagoane de marfă.
Cei depistaţi au fost identificaţi, stabilindu-se că doi dintre aceştia, de 51, respectiv 56 de ani, sunt din municipiul Galaţi, alţi doi, de 55 şi 56 de ani, sunt din satul Pleşa, comuna Bereşti-Meria, judeţul Galaţi, iar cel de-al cincilea, de 33 de ani, este din municipiul Brăila.
Cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Biroului Judeţean Poliţie Transporturi Galaţi, au fost efectuate verificări, în zona triajului Larga, fiind descoperiţi nouă saci încărcaţi cu acelaşi tip de cereale.
Astfel, a fost pus în executare un mandat de percheziţie domiciliară, în municipiul Galaţi, la locuinţa unui alt bărbat, de 56 de ani, care ar avea funcţia de şef de echipă în cadrul unuia dintre cele două districte.
În urma percheziţiei, au fost descoperiţi 5 saci cu grâu, 2 butoaie (unul din lemn şi unul de tablă, ce conţineau porumb şi grâu amestec), 3 saci mari (fiecare având greutatea aproximativă de 800 de kg) cu grâu, 28 de saci (dintre care 15 cu porumb şi 13 cu grâu), iar, într-o magazie, pe jos, a fost descoperită o cantitate de porumb şi grâu, ce urmează a fi stabilită cu exactitate.
De asemenea, în timpul flagrantului delict, au fost descoperiţi 30 de saci, fără conţinut, în portbagajul autovehiculului, precum şi 16 saci cu cantitatea totală de 620 kg cereale, care au fost ridicaţi.
În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt, iar cercetările sunt continuate de poliţişti, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi. FOTO, mai jos!

  • Galerie Foto:

Articole înrudite