21 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Moartea micuţei Alexandra Elena din Galaţi schimbă legea
Moartea micuţei Alexandra Elena din Galaţi schimbă legea

Ministrul Familiei, Natalia Intotero, a declarat vineri, 02 februarie 2024, că vrea schimbarea legislaţiei în urma tragediei de la Galaţi, unde o fetiţă a fost ucisă în bătaie de propria mamă, notează b1tv.ro.
Natalia Intotero a precizat pentru Digi24 că vrea să modifice hotărârea de Guvern 679 din 2003, care prevede condiţiile de obţinere a atestatului maternal profesionist. Ea a mai adăugat că a fost trimis şi Corpul de Control la DGASPC Galaţi.

(Citeşte şi Corpul de control al ANPDCA la Galaţi după tragica moarte a micuţei Alexandra Elena)

Nu există nu se poate. Când e nevoie, cadrul legislativ trebuie modificat, cum avem de gând să modificăm hotărârea de Guvern 679 din 2003, care prevede condiţiile de obţinere a atestatului maternal profesionist”, a mai spus ea.
De asemenea, a explicat că aceste instituţii se află în subordinea Ministerului Familiei din punctul de vedere al coordonării metodologice, dar din punctul de vedere al destiturii acestor persoane din DGASPC-uri, atribuţiile sunt la preşedinţii consiliilor judeţene, pentru că instituţiile se află în subordinea acestora.

(Citeşte şi Mama-călău, după gratii! Instituţiile spun că au făcut anchete, dar nimeni nu a reuşit să îi salveze viaţa micuţei)

Intotero a mai explicat că Ministerul se află în colaborare permanentă cu aceste instituţii. Intotero spune că a fost trimis Corpul de Control la DGASPC Galaţi. „Având în vedere şi acest caz din Galaţi, am dispus trimiterea Corpului de Control de la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului. Acest caz a fost reclamat în martie 2023 de către angajaţii unei grădiniţe cu privire la faptul că unul dintre cei trei minori care frecventa cursurile la grădiniţă a avut suspiciuni de abuz, violenţă psihică. La vremea respectivă s-au sesizat poliţia şi DGASPC şi au monitorizat acest caz. Rudele mamei şi-au asumat responsabilitatea îngrijirii şi supravegherii minorilor”, a mai spus ministrul. *sursa foto Natalia Intotero - Facebook


Articole înrudite