09 DECEMBRIE 2023 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Netflix lansează trailerul oficial pentru cel de-al cincilea sezon The Crown (VIDEO)
Netflix lansează trailerul oficial pentru cel de-al cincilea sezon The Crown (VIDEO)

Trailerul oficial pentru cel de-a cincilea sezon al unuia dintre cele mai aşteptate seriale Netflix, The Crown, a fost lansat astăzi. Acesta marchează şi primul moment în care fanii descoperă distribuţia nou-nouţă ce interpretează personajele familiei regale pe care Peter Morgan le-a creat pentru prima dată în 2016.

Inspirată de evenimente reale, această dramatizare fictivă spune povestea reginei Elisabeta a II-a şi evenimentele politice şi personale care i-au modelat domnia. Odată cu un nou deceniu, Familia Regală este prezentată în momentul în care trece probabil prin cea mai mare provocare de până acum; este momentul în care publicul dezbate rolul acesteia în Marea Britanie din anii '90. În timp ce Regina Elisabeta a II-a (Imelda Staunton) se apropie de cea de-a 40-a aniversare a tronului, ea reflectă asupra unei domnii care a cuprins nouă prim-miniştri, dezvoltarea în masă a televiziunii şi apusul Imperiului Britanic. Cu toate acestea, noi provocări apar la orizont. Prăbuşirea Uniunii Sovietice şi transferul de suveranitate din Hong Kong semnalează o schimbare seismică în ordinea internaţională, prezentând atât obstacole, cât şi oportunităţi. Între timp, problemele ajung şi mai aproape de casă.

Prinţul Charles (Dominic West) îşi presează mama pentru a-i permite să divorţeze de Diana (Elizabeth Debicki), prezentând o criză constituţională a monarhiei. Zvonurile circulă pe măsură ce soţii trăiesc vieţi din ce în ce mai separate şi, pe măsură ce privirile mass-media se intensifică, Diana decide să preia controlul asupra propriei naraţiuni, încălcând protocolul familiei pentru a publica o carte care subminează sprijinul public pentru Charles şi dezvăluie unele slăbiciuni ale Casei Windsor. Tensiunile vor creşte şi mai mult pe măsură ce Mohamed Al Fayed (Salim Daw) intră în poveste. Mânat de dorinţa lui de a fi acceptat de cea mai importantă autoritate, el îşi valorifică bogăţia şi puterea pentru a încerca să câştige atât lui, cât şi fiului său Dodi (Khalid Abdalla), un loc la masa regală.

Scris de Peter Morgan, cel de-al cincilea sezon din The Crown îi are în rolurile principale pe Imelda Staunton în rolul Reginei Elisabeta a II-a, Jonathan Pryce în rolul Ducele de Edinburgh, Lesley Manville în rolul Prinţesei Margaret, Dominic West în rolul Prinţului Charles, Elizabeth Debicki în rolul Prinţesei Diana şi Olivia Williams în rolul Camillei Parker Bowles. Jonny Lee Miller preia rolul lui John Major. De asemenea, sunt prezentate Claudia Harrison în rolul Prinţesei Anne, Marcia Warren în rolul Reginei Mamă, James Murray în rolul Prinţului Andrew şi Sam Woolf în rolul Prinţului Edward. În rolul tinerilor prinţi vor fi Timothée Sambor şi Senan West în rolul Prinţului William şi Teddy Hawley şi Will Powell în rolul Prinţului Harry. Prasanna Puwanarajah este Martin Bashir, Salim Daw este Mohamed Al Fayed, iar Khalid Abdalla este Dodi Fayed, informează Netflix.

Urmăreşte trailerul AICI!

Vezi şi Primele imagini din cel de-al cincilea sezon The Crown (FOTO)

Articole înrudite