31 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
CFR Călători a implementat sistemul xSell-mobile
CFR Călători a implementat sistemul xSell-mobile

În cadrul acţiunilor desfăşurate pentru creşterea gradului de digitalizare şi accesibilitate, începând de astăzi, 15 noiembrie 2022, CFR Călători a implementat sistemul xSell-mobile la nivelul întregului personal de tren. Acest fapt permite emiterea legitimaţiilor de călătorie, rezervarea automată a locurilor, scanarea legitimaţiilor, validarea biletelor online şi a titlurilor metropolitane prin intermediul dispozitivelor mobile.
Personalul de tren este dotat cu dispozitive compuse din aparate mobile dotate cu NFC (pentru plata cu card contactless) şi capabilităţi de scanare a codurilor de bare / coduri QR, precum şi imprimante termice pentru tipărirea biletelor.
Finalizarea implementării acestei soluţii permite vânzarea online în trafic intern a legitimaţiilor de călătorie la toate trenurile CFR Călători.
În plus asigură o servire mai rapidă şi mai facilă a călătorilor în tren şi reducerea timpului limită stabilit pentru achiziţionarea biletelor online până în momentul plecării trenului din staţia de îmbarcare.
Achiziţionarea biletelor online este posibilă de pe site-ul www.cfrcalatori.ro şi prin aplicaţia mobilă „CFR Călători mersul trenurilor şi bilete online” disponibilă în toate magazinele de aplicaţii: Google Play, Apple AppStore şi Huawei AppGallery.
CFR Călători recomandă pasagerilor să îşi planifice din timp călătoria, să folosească toate trenurile puse la dispoziţie din graficul unei zile şi să îşi procure din timp legitimaţiile de călătorie. Biletele pot fi achiziţionate cu anticipaţie, utilizând următoarele canale: Online de pe www.cfrcalatori.ro; Din aplicaţia mobilă „CFR Călători mersul trenurilor şi bilete online”; De la automatele de vânzare bilete din gări; Direct de la casele de bilete din gări şi agenţii de voiaj CFR Călători; De la distribuitori autorizaţi (agenţii de turism).


Articole înrudite