09 DECEMBRIE 2023 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
LIBERTY ajunge la un acord de principiu cu creditorii privind restructurarea globală a datoriilor
LIBERTY ajunge la un acord de principiu cu creditorii privind restructurarea globală a datoriilor

Comitetul de restructurare şi transformare al LIBERTY Steel Group („LIBERTY”) anunţă astăzi, marţi, 15 noiembrie 2022, prin intermediul unui comunicat de presă, că LIBERTY a semnat un acord de principiu, conţinând termenii principali ai unui Contract („Contractul”) de restructurare a datoriilor, ce urmează a fi încheiat cu reprezentanţii principalilor creditori ai Greensill Capital (UK) Limited, Greensill Bank AG şi Credit Suisse Asset Management (Switzerland) Limited („Creditorii”), un pas major în refinanţarea grupului LIBERTY.

"LIBERTY şi Greensill Bank, în calitate de creditori principali, sunt în proces de negociere a unui acord similar pentru restructurarea datoriilor companiilor producătoare de oţel LIBERTY din Europa. Contractul va intra în vigoare doar după încheierea în formă scrisă şi obţinerea aprobărilor interne. Toate părţile vor colabora pentru a pregăti şi semna Contractul, care oferă grupului LIBERTY platforma pentru o finanţare sustenabilă pe termen lung. În cadrul acestui acord, părţile au agreat să amâne cererile de lichidare a entităţilor LIBERTY. Acordul îi va permite LIBERTY să avanseze în implementarea strategiei GREENSTEEL şi să indeplinească viziunea de lider al decarbonizării industriei oţelului, devenind neutru în emisii de carbon până în 2030", se arată în comunicatul citat.

„După câteva luni de negocieri, am ajuns la un acord de principiu care va asigura recuperarea sumelor Creditorilor şi va reduce semnificativ gradul de îndatorare şi nivelul de risc al LIBERTY. Acesta este un pas important înainte în restructurarea şi transformarea noastră. În continuare, vom lucra în ritm alert cu Creditorii pentru a pregăti şi semna Contractul”, a declarat Jeffrey Kabel, Chief Transformation Officer LIBERTY Steel Group.

Articole înrudite