15 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
După câteva săptămâni de scandal şi ameninţări cu închiderea Biroului Electoral Municipal (BEM), membrii structurii electorale au încasat banii care li se cuveneau de la Primărie. Reamintim că municipalitatea luase decizia să aloce fondurile destinate plăţii salariilor abia după finalizarea alegerilor, deşi avea deja banii în cont. Preşedintele BEM Galaţi, judecătorul Rodica Arhip, susţinea că municipalitatea încalcă legea şi îi tratează ca pe nişte sclavi, folosindu-se de faptul că nu îşi pot întrerupe activitatea pentru că procesul electoral ar fi grav perturbat. După ce banii au fost finalmente plătiţi, magistratul a revenit la sentimente mai bune.
„Mă bucur că situaţia a revenit la normal şi am fost plătiţi pentru munca pe care o prestăm de mai bine de o lună de zile. Este un semn de respect faţă de noi”, ne-a declarat judecătorul Rodica Arhip, preşedintele Biroului Electoral Municipal Galaţi. Cei doi judecători delegaţi la BEM Galaţi şi ceilalţi angajaţi detaşaţi la structura electorală au încasat câte 1.214 lei fiecare pentru cele 160 de ore prestate începând cu 12 aprilie 2012.
Lucrurile s-au rezolvat şi la Biroul Electoral Judeţean Galaţi, unde judecătorul Dragoş Beligan a avizat plata drepturilor băneşti pentru angajaţi după ce a primit note justificative cu privire la munca prestată de către fiecare dintre aceştia.


Articole înrudite