17 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
După o dispută purtată la şedinţele publice de la judeţ timp de câteva luni, Chebac a reuşit să îl învingă pe Durbacă în chestiunea achiziţionării unei clădiri în care vor funcţiona birourile Direcţiei pentru Dezvoltare Regională din cadrul Consiliului Judeţului. Adică acei funcţionari de la nivel judeţean care se ocupă de atragerea fondurilor europene. Situaţia a fost tranşată la ultima şedinţă a Consiliului Judeţului, unde voturile PSD, PNL, PDL, precum şi cel al consilierului conservator Adrian Cuţitaru, au făcut posibilă achiziţionarea clădirii din strada Eroilor, unde funcţionează în prezent câteva birouri ale Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Galaţi. 
Înainte de votul respectiv a fost luată o pauză de consultări, timp în care preşedintele Eugen Chebac a discutat vizibil iritat cu vicepreşedintele CJ Eugen Durbacă, ce afişa o mină sfidătoare ca răspuns la argumentele preşedintelui CJ. Imediat după ce s-a finalizat pauza de consultări, Eugen Durbacă a fost invitat să îşi expună argumentele, care au fost constituite dintr-o tiradă în care preşedintele conservatorilor, adică acelaşi Eugen Durbacă, a avansat tot felul de cifre de pe piaţa imobiliară, mediatizate prin intermediul cotidianului nostru.
Chebac a precizat că au fost folosite şi serviciile unui al doilea evaluator.
La un moment dat, consilierul social-democrat Ştefan Simion (fost inspector general şcolar) a intervenit pentru a sublinia faptul că persoane care se află de multe mandate în poziţia de a decide destinele judeţului nu şi-au exprimat opinia, iar persoane care „continuă să aibă funcţie fără organ” demonstrează accese de frustrări pe timpul şi răbdarea întregului forum – „stăm şi îl ascultăm de trei şedinţe”.
În momentul votului, Adrian Cuţitaru i-a oferit o surpriză neplăcută preşedintelui său de partid, Eugen Durbacă, votând „pentru”, contrar grupului partidului său. Durbacă s-a întors imediat spre consilierul conservator pentru a-l beşteli pentru votul său. Întrebat de ce a votat în acest mod, Cuţitaru ne-a declarat că a considerant mai importantă achiziţionarea respectivei clădiri necesară aparatului funcţionarilor judeţeni, precum şi utilizarea fondurilor respective, decât pierderea acelor bani, din cauza „unor orgolii”.
La rândul său, Eugen Durbacă ne-a declarat că nu îl va da afară din partid pe colegul său, dar îl va „ţine minte”, pentru că „mai este puţin timp până alegeri şi nu are rost, dar a demonstrat că este un om pe care nu te poţi baza”.
Cuţitaru a părăsit sala de şedinţe primul, urmat de privirile poncişe ale conservatorilor, dar şi cele pline de admiraţie ale funcţionarilor.
Toate propunerile de pe ordinea de zi ale şedinţei au trecut. Cel la care am făcut referire a întrunit 27 de voturi, fără susţinerea detaliată mai sus, iar cel al rectificării bugetare (asupra căreia vom reveni cu detalii în ediţiile viitoare - n.r.), fără votul democrat-liberalilor, care ar fi dorit mai mulţi bani pentru Tecuci.

Articole înrudite