21 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
După proiectul legislativ privind scoaterea în afara localităţilor a magazinelor de vise, şi cel prin care se urmăreşte inclusiv eradicarea magazinelor virtuale de etnobotanice, deputatul conservator Bogdan Ciucă mai lucrează la un proiect legislativ legat de vicii. De această dată deputatul gălăţean s-a gândit să ofere protecţie celor care riscă să îşi piardă viaţa pe şosele din cauza unor şoferi beţi. Conservatorul doreşte înăsprirea pedepselor pentru cei care şofează sub influenţa alcoolului. Ciucă a precizat: „Vreau să înăsprim pedepsele pentru cei care conduc sub influenţa alcoolului. Dacă bei acasă şi îţi bei minţile şi în drum spre toaletă cazi şi te loveşti la cap, este problema ta. Dar dacă bei şi te urci la volan, şi te urci cu camionul, beat fiind, peste maşina unei familii care pleacă sau se întoarce din concediu, oameni nevinovaţi, şi îi omori pe toţi - mi se pare mult prea mult şi de neacceptat.”
După argumentele lui Ciucă vedem în continuare şi în ce constă propunerile acestuia: „Prima dată când îl găseşti pe conducătorul auto cu o îmbibaţie de alcool de peste 0,80 miligrame pe litru să îl încadrezi la suspendarea permisului şi închisoare de la 1 la 5 ani. A doua oară când îl găseşti beat la volan, întrunind aceste condiţii prevăzute de art. 87, să nu îi mai dai voie, după ispăşirea pedepsei, cinci ani de zile să mai conducă; după cinci ani se duce, face şcoala, dă examen şi dacă ia examenul i se dă permisul. Dacă se întâmplă şi a treia oară să îl prind pe individ cu o alcoolemie de peste 0,80 să nu mai aibă voie niciodată să ia permisul de conducere. Înseamnă că este iresponsabil şi este un pericol public!”.
Pentru o documentare temeinică, deputatul Ciucă se va consulta cu poliţişti de la circulaţie în vederea unei analize corecte a situaţiei, astfel încât realizarea proiectului legislativ să se bazeze pe o elaborare cât mai corectă şi cuprinzătoare privind acest fenomen care decimează oameni nevinovaţi. Mai mult, conservatorul este convins că şi pentru această propunere legislativă va beneficia de susţinerea unui număr covârşitor de parlamentari din întregul eşichier politic.

Articole înrudite