29 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi: „Îi aştept pe gălăţeni la vot, să arate că îndrăznesc să creadă în România”
Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi: „Îi aştept pe gălăţeni la vot, să arate că îndrăznesc să creadă în România”

Echipa PSD, o echipă de profesionişti

Partidul Social Democrat vine la Galaţi şi în ţară cu o echipă de profesionişti, oameni cu experienţă, dar venim şi cu aplombul tinerilor, cu energie, cu entuziasmul lor. Asta este echipa PSD, o echipă de profesionişti, oameni care au experienţă în administraţie la nivel naţional, care au mai fost parlamentari, oameni care provin din administraţia locală, dar şi tineri care vin cu energia şi cu dorinţa de a continua.

PSD vine cu un program pentru oameni

Aşa cum PSD a demonstrat de fiecare dată când a fost la guvernare, că-i pasă de români, că România a avut creştere economică, şi de această dată PSD vine cu un program pentru oameni, iar oamenii au ce să voteze, pentru că avem nevoie de oameni care să creadă şi să simtă româneşte. De aceea şi sloganul nostru este ”Îndrăzneşte să crezi în România”. Tocmai la asta se referă, la faptul că românii trebuie să creadă în ţara lor şi în oamenii din România, iar PSD este un partid care respectă oamenii şi această ţară.
Programul PSD este un program care se adresează şi tinerilor şi vârstnicilor şi oamenilor de afaceri, dar punem accent deosebit şi pe sănătate şi educaţie. Vorbim aici despre tineri pentru că, aşa cum am arătat în programul de guvernare, dorim să alocăm burse pentru ca tânăra generaţie să-şi termine şcolile, dorim şcoli profesionale pentru tineri şi burse de 450 euro/an. E vorba de cel puţin 1.400 de tineri din judeţul Galaţi care să beneficieze de burse ca să termine învăţământul profesional. Este vorba, de asemenea, de 200 de tineri gălăţeni din mediul rural care să fie susţinuţi la facultate, adică să aibă posibilitatea ca prin acestei studii să poată ajuta comunităţile din care provin. Vorbim şi despre vârstnici, pentru ca pensiile oamenilor să fie pensii decente, de la 400 lei, cât este acum pensia minimă, să ajungă la 640 de lei. Vorbim de crearea de locuri de muncă prin start up-urile pentru tineri, prin alocarea de fonduri care se ridică la 200.000 lei pentru fiecare persoană care doreşte să deschidă un business. Vorbim şi de alocarea a 10.000 de euro pentru înfiinţarea unei ferme zootehnice de 200 de capete de porci. Bineînţeles că, pentru agricultură, vorbim şi de creşterea suprafeţei irigate la nivel judeţean. Acum avem doar 29.000 de hectare şi dorim să ajungem la peste 130.000 de hectare.

Galaţiul are nevoie de profesionişti în Parlament

În calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean spun că am nevoie de oameni profesionişti acolo, în Parlament, de oamenii Partidului Social Democrat, pentru a mă ajuta să realizez proiectele cu care am venit în faţa cetăţenilor la alegerile locale, proiecte care înseamnă dezvoltarea judeţului, proiecte în infrastructura judeţeană, proiecte în colectarea deşeurilor menajare, proiecte de infrastructura de apă şi canalizare, proiecte în sănătate şi învăţământ, proiecte care au valoare de peste 350 de milioane de euro. Asta înseamnă dezvoltarea judeţului, înseamnă locuri de muncă şi un trai mai bun. Şi pentru ca toate aceste lucruri să se întâmple, avem nevoie de oameni profesionişti în Parlament şi în Guvernul României.
De aceea avem nevoie de un guvern social democrat, pentru ca toate aceste măsurile pe care le-am prins în programul de guvernare să le putem realiza, pentru noi toţi. Cred în programul de guvernare, cred în candidaţii PSD şi în faptul că vom reuşi, împreună, să realizăm ceea ce ne-am propus pentru ţară şi pentru români, mai ales că, de câte ori Partidul Social Democrat a fost la guvernare, ţara a avut creştere economică.
Îi aştept pe gălăţeni duminică la vot, îi aştept să îşi arate încrederea în PSD, îi aştept să arate că îndrăznesc să creadă în România.


Articole înrudite