29 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Europarlamentarul PSD, Dan Nica, condamnă declaraţiile lui Manfred Weber: ”România este pentru el doar monedă de schimb politic”
Europarlamentarul PSD, Dan Nica, condamnă declaraţiile lui Manfred Weber: ”România este pentru el doar monedă de schimb politic”

Preşedintele PSD Galaţi, dar şi liderul delegaţiei PSD din Parlamentul European, Dan Nica, a ieşit cu declaraţii live pentru caleaeuropeana.ro, imediat după sesiunea plenară pentru a condamna declaraţiile lui Manfred Weber referitoare la România. Europarlamentarul german susţinut de cancelarul Angela Merkel pentru a fi următorul şef al Comisiei Europene, spune că schimbările din justiţie afectează nu doar candidatura României la spaţiul Schengen, ci şi pe ale Bulgariei şi Croaţiei: „Vreau să subliniez că spaţiul Schengen aduce mai multă, nu mai puţină securitate. De aceea cerem Consiliului să facă paşii următori pentru a include Bulgaria şi Croaţia în Schengen. Au aşteptat mult timp şi este timpul să acţionăm. Şi mai vreau să cer Guvernului României să înceteze să pună în pericol lupta contra corupţiei, pentru că această situaţie afectează procesul luării de decizii în cazul Bulgariei şi Croaţiei. Toate cele trei ţări trebuie să aibă şansa de a se alătura spaţiului Schengen imediat, vreau să subliniez din nou asta”, a spus Manfred Weber în Parlamentul European, după discursul despre Starea Uniunii ţinut de preşedintele Comisiei Europene, Jean Cluade Juncker.

Dan Nica a declarat că europarlamentarul german se foloseşte de România pentru interesul propriu: „Domnul Weber este în campanie electorală, este evident acest lucru. A fost desemnat în urmă cu trei zile candidat din partea PPE-ului pentru preşedinţia Comisiei Europene şi avea câteva chestiuni grele pe care le căra pe umeri - una dintre ele fiind Ungaria. Şi pentru că situaţia din Ungaria era considerată de toată lumea intolerabilă a decis că nu poate să meargă cu ei şi au avut loc dezbaterea şi votul de astăzi privind activarea articolului 7”, explică eurodeputatul PSD care a mai precizat: „Weber a spus un lucru care a provocat şi multe zâmbete în sală, şi anume că: «Veţi vedea voi, o să discutăm şi despre Slovacia și România». A arătat că România este pentru el doar o monedă de schimb politic pentru interesele perosnael ale domniei sale şi ale PPE-ului, nefiind capabil să ridice nici măcar un singur argument, nici măcar un lucru care ar justifica afirmaţiile sale”.


Articole înrudite