16 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Cristian Dima (ALDE): ”Interesele personale nu trebuie să primeze atunci când vorbim despre realizarea podului peste Dunăre”
Cristian Dima (ALDE): ”Interesele personale nu trebuie să primeze atunci când vorbim despre realizarea podului peste Dunăre”

Un proiect aşteptat de gălăţeni, dar şi de locuitorii din judeţele limitrofe, va deveni realitate în curând. Lucrările la podul peste Dunăre care va lega judeţele Galaţi şi Brăila de judeţul Tulcea vor începe până la finalul acestui an. Este o investiţie majoră pentru regiunea noastră care va facilita legătura între Galaţi şi Dobrogea.
”Mă bucur că un proiect pe care l-am susţinut şi la relansarea căruia am participat în perioada în care am făcut parte din Guvernul României, pe parcursul anului 2017, face paşi importanţi către realizare. La începutul anului 2017 am propus actualizarea proiectului podului peste Dunăre premierului de la acea vreme, Sorin Grindeanu, iar acesta a fost de acord să îl aibă în vedere. Unul dintre principalii susţinători ai proiectului încă de la acel moment a fost vicepreşedintele ALDE, ministrul Teodor Meleşcanu. Paşii care s-au făcut de atunci îmi dau încredere că acest proiect va fi dus la îndeplinire cu succes. Acest pod va reprezenta unul dintre cele mai complexe proiecte dezvoltate de ţara noastră după anul 1989. Realizarea podului va duce la un plus economic în zonă şi, sper, la un nivel de trai mai bun pentru locuitori. Construcţia podului de legătură cu Tulcea va crea premise economice foarte bune pentru regiunea noastră, pentru judeţul Galaţi. Realizarea podului reprezintă un obiectiv major, atât din punct de vedere al infrastructurii rutiere, cât şi din punctul de vedere al interconectării regiunilor istorice ale României. Suntem în an Centenar, iar proiectele care îi leagă pe români sunt extrem de importante. Sper ca piedicile de care a vorbit ministrul Teodorovici să dispară, iar podul să fie construit în timpul prevăzut. Interesele personale nu trebuie să primeze atunci când vorbim despre realizarea podului peste Dunăre”, a declarat preşedintele ALDE Galaţi, Cristian Dima.
Acesta s-a referit la declaraţiile ministrului finanţelor, Eugen Orlando Teodorovici care, într-o emisiune de la televiziunea naţională, a spus: ”Până la sfârşitul anului vor începe lucrările la podul de la Tulcea. De ce nu s-a făcut până acum? Sunt tot felul de interese meschine, interese locale, care au întârziat lucrările, care au anumite interese să nu… nu vedeţi că acest pod nu s-a făcut de ani de zile, de peste 20 şi ceva de ani se vorbeşte în ţara aceasta despre acel pod, pentru că sunt unii care au anumite interese locale acolo: ba că trec Dunărea cu un bac, ba că aşa mai departe. Şi atât de meschine sunt interesele acestor oameni, politicieni din păcate, din zona respectivă şi de aceasta fac un anunţ… dacă o să am dovada certă, probabil că nu ştiu, sper să ştie să înoate acel cineva care pune astfel de piedici. Partenerul care trebuie să construiască chiar a solicitat devansarea lucrărilor, pentru că poate să înceapă construcţia podului mult mai devreme”.


Articole înrudite