04 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Ionuţ Pucheanu, urmaşul lui Dan Nica, în structurile centrale de conducere ale PSD
Ionuţ Pucheanu, urmaşul lui Dan Nica, în structurile centrale de conducere ale PSD

Pregătiri intense pentru Congresul Partidului Social Democrat, care s-ar putea desfăşura pe data de 22 august, cu doar o săptămână înainte de începerea campaniei electorale. În cadrul evenimentului, va fi aleasă noua conducere, cu precizarea că actuala conducere interimară a partidului a stabilit ca la Congres candidaturile pentru funcţiile de conducere să se facă pe moţiuni, adică cel care vrea să candideze pentru funcţia de preşedinte să vină şi cu echipa de prim-vicepreşedinţi şi vicepreşedinţi.
Pe surse, deja circulă listele cu echipa propusă de Ciolacu care va veni la conducere. Printre numele vehiculate apare şi o supriză majoră pentru Galaţi. Dacă până acum, liderul PSD Galaţi, Dan Nica, era nelipsit din echipa de conducere centrală a partidului, de data aceasta nu mai apare pe liste, dar Galaţiul e reprezentat în continuare în structurile de conducere, printre vicepreşedinţii regionali numărându-se actualul primar al municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu. De altfel, candidatura lui pentru vicepreşedinţia regională a fost deja aprobată de comitetul executiv (CeX) al partidului.
Din echipa lui Marcel Ciolacu vor face parte Sorin Grindeanu şi Gabriela Firea, propuşi pentru funcţia de prim-vicepreşedinte, dar şi Olguţa Vasilescu şi soţul acesteia, Claudiu Manda, Mihai Tudose şi Doina Fedorovici, care vor ocupa funcţii de vicepreşedinte.

Dacă retragerea lui Dan Nica din structurile de conducere ale PSD este suprinzătoare, cu atât mai mult este suprinzător faptul că ”urmaşul” lui este Ionuţ Pucheanu şi nu Costel Fotea care părea a fi ”moştenitorul” de drept al funcţiilor politice lăsate de Dan Nica, potrivit cutumei politice. Se pare că totuşi, Ionuţ Pucheanu deţine un potenţial politic nebănuit de mulţi actori de pe scena politică, mai ales că majoritatea l-au văzut mai mult în calitatea sa de primar al municipiului şi nicidecum ca pe o tânără speranţă pentru o carieră fulminantă şi în partid. 


Articole înrudite