28 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Preşedintele Partidului Noua Republică, Mihail Neamţu, a declarat luni, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Galaţi, că nu exclude varianta de a candida la alegerile prezidenţiale. Liderul republicanilor a precizat, însă, că va lua o decizie în acest sens după ce va studia ofertele formaţiunilor politice de dreapta din România privind candidaţii acestora pentru funcţia de şef al statului.
„Nu avem noi ambiţia de a crede acum, la doar patru luni de existenţă, că Noua Republică va da următorul preşedinte. Va da un preşedinte, cu siguranţă, dar 2014 este prea devreme, prin urmare luăm în calcul această variantă - ne uităm foarte atent la ceea ce reprezintă oferta dreptei în ansamblu şi dacă există o ofertă responsabilă, care are şanse reale să înfrângă stânga populistă şi antipatriotică, vrem să ne exprimăm acest punct de vedere, undeva spre toamna acestui an, dar varinta sugerată nu este exclusă. Este o opţiune pe care partidul Noua Republică o ia foarte serios în calcul, aceea de a avea un candidat propriu, dar mărturisesc că deocamdată aşteptăm să vedem care sunt ofertele unor personaje importante din spaţiul publi”, a afirmat Mihail Neamţu.
Republicanul a precizat, în schimb, că filiala locală a Partidului Noua Republică ar putea să aibă un candidat pentru alegerile europarlamentare, însă o decizie în acest sens va fi luată abia la începutul lunii decembrie, atunci când conducerea centrală a partidului va face o analiză a ofertelor pe care le va primi din teritoriu. Neamţu a anunţat, în cadrul vizitei sale la Galaţi, că formaţiunea politică pe care o conduce se bucură de sprijinul familiei conservatorilor şi reformiştilor europeni.
„La Galaţi a existat o iniţiativă, în urmă cu mai bine de un an, de strângere de semnături – de la firul ierbii, cum spunem noi – pentru naşterea Partidului Noua Republică într-un fel pe care niciun alt partid politic nu-l poate rivaliza. Suntem singurul partid născut, nu contrafăcut, aşa cum se obişnuieşte. Dacă unii se duc să cumpere patide din registrul partidelor şi să falsifice realităţile politice, alţii, cum suntem noi, vor să fie autentici şi cinstiţi până la capăt. Cele 30.000 de semnături, dintre care 1.000 din judeţul Galaţi, sunt strânse de la firul ierbii, au fost strânse în mai puţin de şase luni de zile. În mai puţin de patru luni de zile, partidul nostru a primit recomandarea familiei conservatorilor şi reformiştilor europeni pentru a face parte din această familie. Este vorba despre afilierea europeană la  alianţa Conservatorilor britanici, polonezi şi cehi (familia liderilor Thatcher – Klaus)”, a spus liderul republicanilor.
Mihail Neamţu a fost prezent luni în oraşul de la malul Dunării, unde şi-a lansat cartea intitulată „Credinţă şi raţiune – dialoguri, contradicţii, împăcări” şi a participat la o conferinţă cu tema „Sclavie sau libertate? România după Marele Jaf”, găzduită de sala de conferinţe a Hotelului Mercur.


Articole înrudite