04 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Orban strigă "depesedizare", tineretul PNL Galaţi exorcizează propriul partid!
Orban strigă "depesedizare", tineretul PNL Galaţi exorcizează propriul partid!

Nici nu s-a uscat bine cerneala pe hărtiile de numire în funcţie a noilor miniştri din Guvernul PNL, că aia mici de respiră greu din teritoriu au şi şi scos colţii. Bântuiţi de fantome şi poveşti cu monştri, fac şi ei ce pot să se remarce. Şi tare ar fi bine, dacă n-ar fi rău, să pună în practică doctrina şi platforma partidului din care fac parte şi să facă în primul rând ce spune şeful lor suprem: depesedizarea ţării. Însă cum în Galaţi lucrurile sunt încurcate şi întodeauna PSD şi PNL şi-au împletit interesele cum ştiu ei mai bine, nici tinerii penele nu prea pot să atace adversarul politic. Aşa că au decis să se exorcizeze ei între ei.

Surse politice ne-au dezvăluit că printre primii vizaţi este Claudiu Iacob (foto 1), 51 de ani, consilier local PNL şi director al Sucursalei de Distribuţie a Energiei Electrice (SDEE) Galaţi. Mai marii filialei gălăţene a PNL trag sfori ca acesta să fie înlocuit cu Alexandru Gabriel Şerban (foto 2), 31 ani, tot consilier local PNL, inginer navalist. Aşa cum Monitorul de Galaţi a mai scris, Claudiu Iacob este unul dintre renegaţii partidului.

Strigătele de luptă şi ameninţările de scoatere pe tusă la adresa celor cu state vechi în partid au fost făcute prin intermediul unui comunicat de presă prin care, mai mult sau mai puţin voalat, tineretul penelist îşi ameninţă proprii dinozauri. Această afirmaţie este făcută având la bază faptul că în administraţia locală şi judeţeană Galaţi, precum şi la şefia instituţiilor publice la care se fac numirile sub influenţe politice, într-adevăr sunt pededişti, însă toţi sunt tineri. Aşadar pe cine ameninţă tinerii penelişti?

Vă prezentăm, în continuare, comunicatul de presă primit de la PNL Galaţi

„Revoluţia tinerilor liberali gălăţeni începe duminică, la alegerile prezidenţiale!
Timp de 30 de ani, de la căderea comunismului, judeţul Galaţi a fost ţinut în negură şi moarte clinică de Partidul Social Democrat, perioadă în care nu a existat o investiţie majoră, au fost devalizate obiective importante, a fost distrusă infrastructura de transport, au fost eliminate locuri de muncă. Cei care au contribuit la acest regres economic al judeţului Galaţi încă se află în funcţii publice şi politice şi încă nu vor să facă un pas în spate. Dar asta se va schimba în curând.
De aceste fantome ale trecutului vom scăpa noi, tinerii, pentru că, în politica gălăţeană, încă mai există domni aflaţi la o vârstă venerabilă, care nu doresc să renunţe, cu toate că notorietatea şi experienţa lor politică nu reprezintă un exemplu de urmat pentru tânăra generaţie de oameni politici, dumnealor nefăcând nimic constructiv pentru Galaţi.
Societatea civilă gălăţeană a tras un semnal de alarmă: Fără dinozauri şi penali în politică şi în funcţii publice! Raliem la acest demers, indiferent de culoarea politică! Este timpul să facem curăţenie în politica gălăţeană!
Ne mândrim cu un preşedinte de filială tânăr, George Stângă, cel mai tânăr senator din ţară, a cărui activitate parlamentară a depăşit, încă din primul mandat, standardele impuse şi activitatea desfăşurată de unii dintre predecesorii săi, cu toate că aceştia vor să îl discrediteze prin jocuri infame şi josnice.
Ne mândrim cu Alexandru Şerban, preşedintele organizaţiei municipale de seniori a PNL Galaţi şi vicepreşedinte al TNL România, un consilier local tânăr şi capabil, consecvent valorilor liberale şi care duce o muncă asiduă în efortul de a revitaliza organizaţia municipală.
Ne mândrim cu Pîrvu Sorin Adrian, preşedintele TNL Galaţi, fără de care organizaţia de tineret a PNL Galaţi nu ar fi câştigat titlul de cea mai activă filială din ţară, un tânăr extrem de muncitor şi cu calităţi incontestabile.
Ne mândrim cu o echipă de tineri de valoare, care excelează în domenii de activitate importante: inginerie năvală, administraţie publică, asistenţă socială, cercetare, mediu de afaceri, industrie, transporturi etc. Avem tot dreptul să ne dăm cu părerea!
Şi credeţi-ne, părerea noastră contează!
Suntem o organizaţie puternică, consolidată şi unită şi ne vom opune totalmente încercărilor celor care vor să ne saboteze.
Poate tinereţea nu e întotdeauna o virtute, cum le place unora să spună, dar noi demonstrăm contrariul. Milităm pentru oameni tineri si capabili în funcţii publice şi politice, aleşi pe criterii de competenţă şi meritocraţie.
Acum e momentul nostru, al tinerilor. Noi, tinerii liberali, suntem noul val de oameni politici, o generaţie născută liberă, care se implică în prezent şi construieşte pentru viitor. Suntem o echipă care crede în tinerii din România şi în dorinţa acestora de a se împlini în propria ţară. Avem curajul de a spune ce gândim, de a ne opune vechilor mentalităţi şi de a promova oameni care pot face cu adevărat diferenţa. (...)“. (n.r. - Ultimul paragraf nu a fost publicat deoarece încalcă legislaţia în materie electorală!)


Articole înrudite