29 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Marian Petcu, purtătorul de cuvânt al municipalei PDL, şi-a dat singurel cu stângul în dreptul atunci când a decis să atingă subiectul costului biletului de transport public gălăţean şi al majorării subvenţiei Transurb din bugetul municipiului Galaţi. După cum se ştie, încă de la finele anului trecut operatorii de microbuze au majorat tariful, înainte chiar de a fi fost lămurită povestea validării sau nu de către prefect a hotărârii CL privind creşterea preţului biletului atât la Transurb, cât şi la operatorii privaţi, cu 50%.
Marian Petcu a susţinut ieri intenţia PDL de a organiza o dezbatere publică pe tema costului biletului şi a majorării subvenţiei municipalităţii acordată către Transurb, la care consilierii locali se opun. Frumos şi bine intenţionat! Însă Primăria a organizat o dezbatere de formă pe site-ul său înainte de a se fi votat propunerea cu pricina, pe care ulterior prefectul a validat-o. Despre ce mai vorbim acum?! Pacientul a murit, a fost dus la groapă şi deja a intrat în putrefacţie! Gălăţenii înjură încă de la finele anului trecut faptul că preţul unei călătorii cu mijloacele de transport public le uşurează şi mai mult buzunarele din ce în ce mai goale.
E limpede că cei din barca puterii trăiesc în lumi paralele faţă de cele ale conaţionalilor, concitadinilor, vecinilor de scară, ce se confruntă în existenţa lor cotidiană cu probleme frivole de genul costului biletelor de transport, preţului pâinii ori alte prostii nesemnificative de acest gen. Un coleg l-a întrebat pe PDL-ist dacă preţul biletului este cu adevărat o necunoscută pentru toţi portocalii gălăţeni şi a recomandat întregii organizaţii să se deplaseze cu mijloacele de transport în comun timp de 2-3 luni. Poate în felul acesta mai află şi ei câte ceva din lumea reală, a celor care constituie poporul jupuit de 10 rânduri de piei, de ei.
Marian Petcu a precizat că la următoarea întâlnire cu presa locală ne va aduce răspunsuri privind posibilităţile pe care le văd consilierii locali PDL în privinţa reducerii costulu biletului şi a subvenţiei din bugetul local acordată Transurb. Aşteptăm.

Articole înrudite