26 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Programul PSD: Acordarea la timp a subvenţiilor în agricultură
Programul PSD: Acordarea la timp a subvenţiilor în agricultură

Programul PSD pentru agricultură îşi propune să răspundă la una dintre cele mai grave probleme ale fermierilor români în timpul guvernării tehnocrate: plata cu întârziere a subvenţiilor în agricultură. Din cauza acestor întârzieri, agricultorii au fost puşi în situaţia de a face împrumuturi la bănci, la care au trebuit să plătească dobânzi şi comisioane bancare. Drept urmare, fermierii români au fost nevoiţi să majoreze preţurile la produsele vândute, fiind astfel dezavantajaţi în raport cu producătorii din Uniunea Europeană.
Programul PSD prevede promovarea unor acte normative care să stabilească în mod clar termenele pentru acordarea subvenţiilor, după următorul grafic: începând cu data de 15 octombrie se va face plata avansului, iar plata regulară se va face începând de la 1 decembrie până la 31 martie anul următor. Beneficiari ai unei astfel de măsuri sunt peste 944.000 de fermieri din România, care cultivă circa 9,2 milioane de hectare din suprafaţa agricolă e ţării.
Prin măsurile PSD expuse mai sus, producătorii agricoli din România vor putea să evite cheltuielile cu dobânzile şi comisionale bancare, ceea ce va duce la o diminuare a costurilor de producţie cu cel puţin 10%.
„Programul PSD oferă soluţii şi perspective realiste pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă fermierii. Prin plata la timp a subvenţiilor, 21.000 de fermieri din judeţul Galaţi nu vor mai fi nevoiţi să se împrumute la bănci. Agricultura gălăţeană, care are un potenţial uriaş şi poate duce la dezvoltarea zonei, va primi un imbold semnificativ prin plata la timp a subvenţiilor către fermieri”, spune Nicolae Marin, candidat PSD pentru Senat.


Articole înrudite