18 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Specialistul fondurilor europene crede în dezvoltarea turistică a Galaţiului
Specialistul fondurilor europene crede în dezvoltarea turistică a Galaţiului

N-a stat să numere câte locuri de muncă au fost înfiinţate în ultimii ani în programele cu finanţare europeană în care a fost implicat, dar estimează că e vorba de măcar vreo 1.500. Dacă ar fi fost reuniţi toţi într-o singură companie, ar fi devenit a treia din Galaţi, ca număr de angajaţi, după ArcelorMittal şi Şantierul Naval Damen!
Pe lângă cunoştinţele dobândite în legătură cu fondurile europene, are o bogată activitate administrativă, numărând deja patru mandate de consilier local sau judeţean. Toatea acestea l-au determinat să facă un pas înainte şi să se alăture echipei PNL în cursa pentru Camera Deputaţilor.
Are în minte şi un proiect extrem de îndrăzneţ: să pună în valoare, din punct de vedere turistic, lunca Prutului şi Dunărea.  
”Avem un judeţ cu un potenţial deosebit de dezvoltare. Consider că Dunărea poate fi folosită în mod corespunzător în dezvoltarea Municipiului Galaţi. Mai cred că Parcul Natural Lunca Joasă a Prutului Inferior poate să fie un promotor activ a turismului în Galaţi”, susţine Ion Ştefan.
În opinia sa, una din şansele reale de dezvoltare a zonei noastre rămâne o bună atragere de fonduri europene, lucru care ar trebui să fie în egală măsură încurajat de guvern şi de reprezentanţii administraţiei gălăţene. În paralel, este absolut  necesară atragerea de investitori strategici, pentru revitalizarea economică a zonei. Pentru acestea trebuie să se schimbe radical atitudinea clasei politice.
”Îmi place să cred că în următorii ani politicienii gălăţeni vor lăsa deoparte orgoliile şi vor pune umărul la dezvoltarea judeţului Galaţi. Visez la un judeţ modern, cu infrastructură adecvată şi locuri de muncă bine-plătite”, mai spune Ion Ştefan.

Ion Ştefan
Născut: 15.06.1963
Facultatea de Psihologie şi Asistenţă Socială din cadrul Universităţii ”Petre Andrei” din Iaşi
Preşedintele Asociaţiei Ecologică Universitară Galaţi


Articole înrudite