15 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
În cadrul sedinţei ordinare a Consiliului Local Tecuci, ce a avut loc pe data de 29 septembrie în sala mare a Primăriei Tecuci, unul din punctele fierbinţi, care a stârnit replici acide, a fost proiectul de hotărâre privind scăderea din evidenţele analitice şi sintetice ale Biroului IGD şi ale Serviciului Buget-contabilitate a debitelor pentru care nu există documente justificative.
În evidenţa informatizată a Biroului IGD există nu mai puţin de 362  de debitori, cu debite totale în valoare de 119.248,22 lei, pentru care nu există documente justificative arhivate. Apariţia acestui proiect de hotărâre pe ordinea de zi a stârnit rumoare, mai ales în rândul opoziţiei, reprezentanţii acesteia arătându-se revoltaţi de faptul că o sumă atât de mare este „ştearsă” pe motiv că nu există documente care să o justifice. În acest sens, liberalul Petru Papuc a menţionat: „362 de cazuri sunt foarte multe. Nu putem veni acum să radiem două miliarde de lei vechi.” Liberalul şi-a arătat nemulţumirea faţă de faptul că pe o perioadă destul de săracă se renunţă la o sumă atât de mare, în condiţiile în care cu aceşti bani ar putea fi rezolvate o serie de probleme pentru întreaga comunitate.
Nu de aceeaşi părere a fost şi edilul şef al urbei, Eduard Finkelstain, care a şi motivat: „Banii sunt într-adevăr mulţi, dar nu pot fi recuperaţi. Cetăţenii au vândut autoturismele şi au uitat să le radieze, ori poate proprietarul a decedat, iar moştenitorii nu au ştiut care este situaţia autovehiculului, când a fost vândut, de ce nu a fost radiat... diverse situaţii. Aceşti bani nu mai pot fi recuperaţi, nu e o pierdere colosală.Sunt societăţi care nu-şi pot recupera mii de miliarde, care se plimbă fără a putea fi recuperaţi. Această scădere ar fi trebuit să fie făcută anual şi valoarea nu ar fi fost mult mi mică, fiind împărţită. De acum aşa se va face.” Explicaţia primarului tecucean a avut menirea de a calma spiritele, proiectul transformându-se în hotărâre cu votul majorităţii membrilor Consiliului Local.


Articole înrudite