15 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Şedinţă furtunoasă la judeţ
Şedinţă furtunoasă la judeţ
În cea mai recentă dintre şedineţele Consiliului Judeţului, disputele s-au purtat ca şi la anterioara, pe subiectul achiziţionării unei clădiri în care să funcţioneze angajaţii CJ care acum îşi desfăşoară activitatea în câteva birouri, pe care oricum trebuie să le elibereze, din blocul Cristal. Ex-preşedintele CJ, Eugen Durbacă, s-a opus, mimând că îi pasă de cheltuirea banilor. Contrarea a fost încă o arătare de muşchi. Iniţiatorul, consilierul PSD Teodorescu, a propus pauză de consultări. Înţelegerile nu s-au produs, aşa că muşchii au continuat să fie arătaţi, iar tensiunile au escaladat până la zăngănitul săbiilor, gata să iasă din teacă. În cele din urmă proiectul a fost scos de pe ordinea de zi, chiar dacă au existat apeluri pacificatoare, pentru trecerea peste orgolii şi creare unui ansamblu arhitectonic ce va rămâne şi după ce „vom fi oale şi ulcele, eu la Coca-Cola” (dr. Bacalbaşa).
Dacă la şedinţa anterioară unora nu le-a plăcut ideea achiziţionării fostei clădiri a Teatrului de Păpuşi, acum nu le-a plăcut, chipurile, sediul Camerei de Comerţ. Răfuiala continuă.
Ulterior a revenit pe tapet problema locuinţelor de serviciu pe care câţiva protejaţi ai fostului preşedinte le-au ocupat şi acum vor să le cumpere. Modelul desfiinţării patrimoniului constituit de locuineţele de serviciu desfiinţat de la municipiu în mandatele de fost primar ale lui Durbacă urma să se aplice şi la judeţ. Instanţele spun „pas” iar Eugen Chebac, actualul prşedinte al CJ, pare să nu fie dispus la prăduirea cu pricina. Aşa că ni se serveşte public povestea cu „preţul prea mare” pentru achiziţionarea clădirii de birouri. Iniţiatorul a retras proiectul, precizând că trebuie făcute unele modificări, dar „în nici un caz” cele propuse de vicepreşedintele Durbacă.
Preşedintele CJ, Eugen Chebac, ne-a declarat după şedinţă: „Eu mi-am dorit şi îmi doresc ca acest consiliu într-adevăr să îşi poată desfăşura activitatea... nu aş spune în spaţii negeneroase, ci decente. Pentru că, dacă o să vedeţi... şi chiar vă invit să faceţi o vizită la Direcţia de Dezvoltare Regională să vedeţi cele 4 birouri, unde lucrează câte 7 funcţionari într-un birou, sunt cei care de fapt promovează proiecte europene cu finanţare mare, (...) multe investiţii care se încadrează în anul 2010 în cele peste 150 de milioane de euro atrase în judeţul Galaţi”. Întrebat dacă aceşti funcţionari au devenit ţinta răzbunării lui Durbacă, Chebac a declarat: ”Poate fi înţeleasă şi ca o răzbunare. O răzbunare... pe ce motive? Nu ştiu. Poate neimplicarea în mandatul trecut şi poate ciuda pentru că altul face mai mult în mandatul ăsta”.
Chebac a adăugat că va insista pentru realizarea acestui proiect, astfel încât banii să nu se piardă: „Voi repune hotărârea în ordinea de zi a următoarei şedinţe de de consiliu, după ce voi analiza şi eu mai amănunţit criteriile şi voi solicita şi un al doilea evaluator”.




Articole înrudite