29 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Senatorul Andrei Postică, fost şef USR Galaţi, trece în barca PSD?
Senatorul Andrei Postică, fost şef USR Galaţi, trece în barca PSD?

Senatorul Andrei Postică şi-a dat demisia de la şefia USR în luna ianuarie a acestui an, ca urmare a nenumărate neînţelegeri cu Biroul Judeţean al USR Galaţi. După demisia din funcţia de conducere, în luna septembrie a plecat de tot din partidul pe listele căruia a devenit senator.
În prezent, senatorul Andrei Postică nu mai face parte din niciun partid, fiind senator neafiliat. Tocmai acest statut îi oferă posibilitatea de a oferi votul lui în parlament oricăruia dintre partidele parlamentare.
Surse demne de încredere ne-au declarat că senatorul Postică ar fi acum de partea PSD, dacă nu chiar membru al acestui partid.
L-am contactat pe Andrei Postică pentru a afla dacă a devenit membru al partidului pe care până nu demult îl făcea cu ouă şi cu oţet.
Nu pot să confirm şi nici să infirm această informaţie. În acest moemnt, nu sunt membru al niciunui partid şi sunt senator neafiliat. Deontologic ar fi să aşteptaţi să se facă un anunţ oficial sau să se organizeze o conferinţă de presă care să anunţe asta”, ne-a declarat senatorul Andrei Postică, vădit deranjat că presa ar putea să publice o ştire despre simpatiile sale politice.

Dar ce spun oficialii PSD Galaţi despre pesedizarea fostului userist?

Prim-vicepreşedintele organizaţiei judeţene a PSD Galaţi, Costel Fotea, ne-a declarat: „Există o relaţie de colaborare cu senatorul Andrei Postică, se colaborează în Parlament, în Senat, există o relaţie de dialog cu dumnealui, dar şi cu alţii”.
Surse de pe scena politică, independente de cei doi care ne-au dat declaraţii oficiale, ne-au dezvăluit că în acest moment tratativele dintre cele două părţi se duc pe o eventuală funcţie administrativă, după alegerile din 2024, discutându-se intens despre fotoliul de subprefect ce ar putea fi rezervat fostului userist Andrei Postică, în cazul în care va trece oficial la PSD.
Nu putem să nu ne întrebăm de cât timp Andrei Postică are relaţii de colaborare cu PSD şi dacă nu cumva acesta ar putea fi motivul pentru care USR Galaţi a intrat într-un con de umbră din momentul în care senatorul a ajuns la conducerea filialei.

Articole similare: Senatorul gălăţean Andrei Postică "s-a lepădat" de USR


Articole înrudite