30 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Țărăniştii gălăţeni, între unitatea dintre ei şi colaborarea cu alţii
Țărăniştii gălăţeni, între unitatea dintre ei şi colaborarea cu alţii
O parte dintre ţărăniştii rămaşi prin ţară s-au întâlnit sâmbătă la Sighet, cu ocazia comemorării lui Iuliu Maniu. Aripa Sârbu a organizat un CNC în urma căruia ţărăniştii au decis să acorde preşedinţia partidului fostului lider Victor Ciorbea. Din partea opusă au pătruns la acel CNC nouă dintre cei 21 de vicepreşedinţi aleşi la ultimul congres de la Bucureşti, unde ex-preşedintele PNÞ-CD, Aurelian Pavelescu, a fost detronat, noul lider ales fiind omul de afaceri Eugen Remus Moescu. Aripa Sârbu a refuzat să îi primească pe aceştia la CNC-ul pe care îl susţineau. La rândul lor declară că vor să unească toate grupările ţărăniste, în cadrul unui Congres stabilit pentru data de 12 martie.
Şi ţărăniştii gălăţeni care s-au aflat printre cei expediaţi de la CNC-ul aripii Sârbu susţin unificarea tuturor taberelor ţărăniste, cu o condiţie - fără Ciorbea şi Pavelescu. La Galaţi, ţărăniştii conduşi de Marian Popa optează mai curând pentru susţinerea candidaţilor unui alt partid sau pe cel al mai multor partide, eventual din alianţa nou formată: „Dacă nu vom avea candidat, mai bine prefer să susţinem pe cineva, decât să candidăm aşa, doar de dragul de a candida, să aruncăm bani pe fereastră, ca în 2008”. Þărănistul este dispus inclusiv la o colaborare cu PDL, deşi este foarte supărat pe aceştia întrucât anterioara nu a mers „pentru că au fost lacomi”. Supărarea lui Popa legată de PDL este depăşită de cea resimţită faţă de liberali. Popa a declarat: „Cu PDL pretenţiile vor fi dure. Cu alte partide vom fi mai puţin duri. Şi PNL are datorii faţă de noi, dar nu au fost la fel de obraznici ca ăştia – trimiţi scrisori de Crăciun, în care tu, preşedintele PDL, spui că speri la continuarea unei colaborări bune, iar protocolul semnat cu Iulian Aramă – vorbă goală pe hârtie”. Reamintim că ţărăniştii ceruseră conducerea Direcţiei Agricole, pe care o deţin democrat-liberalii. 
Întrebat de ce este atât de sigur că alte partide vor fi interesate de o colaborare cu ţărăniştii, Marian Popa a precizat: „Politica este singura în care matematica nu este ştiinţă exactă – unu şi cu unu nu fac întotdeauna doi”.

Articole înrudite