27 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
VIDEO: Dan Nica a cerut, în Parlamentul European, interzicerea importurilor de fructe şi legume din afara UE
VIDEO: Dan Nica a cerut, în Parlamentul European, interzicerea importurilor de fructe şi legume din afara UE

În plenul Parlamentului European, astăzi, un europarlamentar a cerut interzicerea importurilor de alimente, în special fructele şi legumele din ţările non UE, care au un nivel mare de pesticide.
„Vreau să văd că sunt luate în acest consiliu măsuri de interzicerea importurilor din ţări din afara Uniunii Europene, produse care nu respectă standardele europene, fie că vorbim de cereale, fie că vorbim de fructe, fie că vorbim de legume, care sunt pline de pesticide, iar unele dintre ele sunt modificate genetic. Dacă nu luăm măsuri, punem pe butuci şi agricultura Uniunii Europene, şi agricultura României, dar în special vom otrăvi cetăţenii europeni cu aceste produse toxice”, a spus Dan Nica, în plenul Parlamentului European.

Dan Nica, şeful delegaţiei române în grupul europarlamentar al Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor (S&D), a cerut luarea unor măsuri dure pentru protejarea agriculturii europene şi garantarea securităţii alimentare a Uniunii Europene.
În plus, europarlamentarul PSD a mai cerut, în cadrul aceleiaşi intervenţii, şi interzicerea importurilor produselor siderurgice din ţările care nu fac parte din Uniunea Europeană, pe motiv că nu respectă standardele de mediu.


Articole înrudite