29 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Vremea alianţelor
Vremea alianţelor
Opoziţia anunţă crearea unei alianţe pe termen lung

După susţinerea alianţei opoziţiei de către liberali, conservatori în perioada anterioară, liderul liberalilor gălăţeni, Victor Paul Dobre a reafirmat susţinerea acestui target pentru înlăturarea actualului guvern şi preluarea puterii prin mijloace democratice. Opiniile acestuia au fost susţinute şi de argumentele deputatului PSD Florin Pâslaru: „Acest pact, această coaliţie care este pe ultima sută de metri, între Alianţa de Centru-Dreapta şi PSD, este o alianţă pe care cu toţii o dorim. Este o alianţă benefică românilor, şi se vede acest lucru şi din reacţiile politicienilor din actul guvernamental, în special a celor de la PDL, care încearcă să pună foarte multe piedici formării acestei alianţe. Este o alianţă nu numai a celor două zone politice româneşti, cea reprezentată de PNL şi PC şi partea de stânga reprezentată de PSD, este o alianţă a românilor împotriva actualei guvernări, actualelor prostii care se fac în actul guvernamental şi actualelor decizii total eronate şi în defavoarea României. Este o alianţă pe care o dorim pe termen mediu şi lung, este o alianţă care sperăm că va dura şi va fi în folosul românilor”.
Opoziţia speră ca apariţia acestei alianţe să atragă cât mai mulţi parlamentari din coaliţia de guvernare, astfel încât în primăvara să le aducă atingerea targetului – căderea guvernului. Până la jumătatea lunii februarie partidele din opoziţie vor fixa agenda comună de lucru a acestui parteneriat pe care îl va urma coaliţia ACD - PSD pentru 2011.

Puterea, mulţumită de sprijinul UDMR şi UNPR

Deputatul Cezar Preda, aflat pentru o scurtă vizită la Galaţi, PDL se declară mulţumit de colaborarea pe care o are cu UDMR şi UNPR. Deputatul Preda şi-a arătat preocuparea pentru alianţele pe care le încheie opoziţia, a precizat că le urmăreşte cu atenţie, fără să le bagatelizeze – aşa cum este PDL criticat de opoziţie în demersurile pe care le-a realizat în fortificarea puterii. – În aceste condiţii a apărut întrebarea dacă va lua pe viitor în calcul o eventuală alianţă cu Partidul Poporului. Preda a replicat: „Nu am considerat că acesta este un partid, dar pe viitor mă voi gândi”.

Articole înrudite