14 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Galați: Prins cu ITP-ul falsificat, a dat vina pe poliţistul de la Rutieră
Galați: Prins cu ITP-ul falsificat, a dat vina pe poliţistul de la Rutieră

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi - rutier au depistat un bărbat, care a prezentat la controlul de frontieră un înscris, fals, care atestă efectuarea inspecţiei tehnice periodice, pentru autoturismul pe care îl conducea.
Astfel, în data de 01 octombrie 2022, în jurul orei 14.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi - rutier - I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, un cetăţean român, în vârstă de 25 de ani, care conducea un autoturism, înmatriculat în România.
La controlul de frontieră, poliţiştii de frontieră au constatat că documentul care atestă efectuarea inspecţiei tehnice periodice, respectiv anexa certificatului de înmatriculare, nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unui document autentic.
S-a procedat la efectuarea de verificări suplimentrare, ocazie cu care s-a constatat că documentul prezintă adăugiri, iar codul staţiei I.T.P. înscris pe anexă, diferă de codul din ştampila aplicată, astfel documentul fiind falsificat.
Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a efectuat inspecţia tehnică periodică la o firmă de pe raza municipiului Bucureşti, după ce a fost îndrumat de către un lucrător din cadrul Poliţiei Rutiere din Bucureşti.
În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale şi uz de de fals, potrivit I.T.P.F. Iaşi.


Articole înrudite