16 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Masturbarea ameliorează simptomele COVID-19
Masturbarea ameliorează simptomele COVID-19

Au trecut mai bine de doi ani de când ne confruntăm cu un virus care ne-a schimbat complet vieţile şi care continuă să sufere mutaţii. La bază însă, simptomele COVID-19 sunt cam aceleaşi: dureri de cap, dureri în gât, stări de oboseală, febră, frisoane, congestie nazală, pierderea gustului şi mirosului şi alte simptome similare gripei şi răcelii. Experţii susţin că unele dintre ele pot fi ameliorate cu ajutorul masturbării. Aşa cum bine ştim deja, masturbarea produce relaxare, îmbunătăţeşte dispoziţia şi întăreşte sistemul imunitar. Aşadar, să descoperim ce legătură are cu ameliorarea simptomelor COVID-19, notează site-ul "Ce se întâmplă Doctore?".

Masturbarea ameliorează congestia

Unul dintre cele mai comune simptome COVID-19 este congestia nazală, scrie Centrul de Prevenţie şi Control al Bolilor. Din fericire, orgasmul te ajută să tratezi această problemă, arată un studiu publicat în luna ianuarie 2021 în Ear, Nose & Throat Journal. Cercetări anterioare susţin şi ele că exerciţiile fizice şi schimbările hormonale au un impact major în funcţionarea căilor nazale. Investigaţia cercetătorilor sugerează că respiraţia nazală se îmbunătăţeşte semnificativ după o oră de la actul sexual sau de la orgasm.

Ameliorează durerile de cap

Studiile arată că masturbarea poate ameliora durerile de cap, un alt simptom comun în urma infectării cu COVID-19. Un studiu publicat în Journal of Neurology, Neurosurgery, and Psychiatry sugerează că activitatea sexuală ameliorează episoadele durerilor de cap şi migrenelor, iar asta pentru că se elimină endorfine care ajută la ameliorarea durerilor.

Te odihneşti mai bine

În perioada pandemiei multe persoane s-au confruntat cu tulburări de somn. Mai exact, un studiu publicat în Journal of Clinical Sleep Medicine arată că 4 din 10 persoane au raportat tulburări de somn de când a început pandemia. Dacă ai fost infectat cu COVID-19, pe lângă dificultatea de a respira, durerile de cap, tuse şi febră, cu siguranţă te confrunţi şi cu stări de oboseală. În urma unui studiu publicat în Frontiers in Public Health, s-a descoperit că doi dintre cei mai vitali hormoni pentru calitatea somnului, oxitocina şi prolactina, sunt eliminate în timpul activităţii sexuale. 54% dintre participanţii la studiu au raportat o îmbunătăţire a calităţii somnului după masturbare şi 47% dintre participanţi au raportat că au adormit mai uşor.

Masturbarea te ajută să scapi de anxietate

Anxietatea şi depresia au fost două subiecte foarte des discutate în această perioadă. Vestea bună este că orgasmul declanşează oxitocină, dopamină şi prolactină, endorfine care oferă relaxare. Cu alte cuvinte, auto-stimularea te poate ajuta să te relaxezi. Să nu uităm că anxitatea şi depresia sunt factori care scad libidoul, aspect care va pune câteva probleme în privinţa dispoziţiei pe care o vei avea. (sursa csid.ro)


Articole înrudite