01 MARTIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Rafila: Sunt puţin peste 2.000 de cazuri de COVID în fiecare săptămână
Rafila: Sunt puţin peste 2.000 de cazuri de COVID în fiecare săptămână

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila a anunţat că la nivel naţional se înregistrează, săptămânal, peste 2.000 de cazuri de COVID. Conform ministrului, boala provocată de coronavirus continuă să cauzeze şi decese, aproximativ 40% dintre pacienţii decedaţi după ce au fost diagnosticaţi cu această infecţie fiind persoane vaccinate.
”Vreau să vă spun că avem în fiecare zi cam 300 de cazuri (de COVID – n.r.) la nivel naţional, sunt puţin peste 2.000 de cazuri în fiecare săptămână. Ceea ce este îngrijorător este că sunt şi decese, sunt în jur 25-30 de decese, şi cam 40% din numărul deceselor sunt la persoane vaccinate. Nu vreau să fac alte comentarii, asta este situaţia legată de infecţia cu noul coronavirus”, a afirmat Alexandru Rafila, luni seară, la TVR Info.
El a amintit că în luna decembrie România a primit şi a distribuit către medicii de familie ser pentru noile tulpini virale care produs boala COVID.
 ”Oricine doreşte poate să se adreseze medicului de familie care are la dispoziţie acest vaccin”, a adăugat ministrul.
El a explicat că, spre deosebire de vaccinurile livrate la început de compania Moderna, care erau multidoză, vaccinul pentru noile tulpini de SARS-CoV-2 este monodoză.
Rafila a precizat că, la fel ca şi în cazul gripei, acest vaccin este recomandat, el nu previne îmbolnăvirea, dar în caz de infectare cei care vin în contact cu virusul fac o formă mai uşoară a infecţiei.
Conform lui Rafila, vaccinurile fuseseră contractate şi plătite în urmă cu doi ani şi jumătate.


Articole înrudite