14 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
CSMS Iaşi a învins la scor Dunărea de ziua lui Lăcătuş
CSMS Iaşi a învins la scor Dunărea de ziua lui Lăcătuş

FCM Dunărea a început partida cu liderul seriei 1 a ligii secunde, CSMS Iaşi, fără 6 potenţiali titulari. Acest lucru nu a fost vizibil în prima repriză a meciului desfăşurat pe o ploaie rece, nespecifică primăverii. Chiar dacă gălăţenii au început mai bine, oaspeţii au trimis primul şut periculos spre poarta adversă în minutul 9, prin Olah. Dunărenii puteau marca în minutul 17, când Asanache a reluat cu capul paralel cu poarta. Vraciu putea face 1-0 pentru Dunărea în minutul 26, dar şutul său a întâlnit bara din stânga porţii apărate de Caparco. Oaspeţii mai ratează o ocazie prin Onofraş, care nu l-a putut învinge pe Miron după ce plecase dintr-un ofsaid nesemnalizat. Oaspeţii au reuşit să deschidă scorul în minutul 40, când fundaşul Visa a marcat cu capul în urma unui corner. CSMS Iaşi pleca la cabine în avantaj după 45 de minute în care nu fusese superioară cu nimic adversarei sale. Dunărenii încep în forţă repriza secundă şi Caparco respinge cu greu şutul lui V.Ion din minutul 51. Opt minute mai târziu Bâtfoi trimite în bară din interiorul careului! Curat ghinion pentru elevii lui Enache. În minutul 67 Bâtfoi este luat cu fulgi cu tot de Avramia, dar arbitrul Amorăriţei nu acordă lovitură liberă de la marginea careului de 16 metri. Soarta partidei s-a jucat practic în minutul 69, când Pălimaru a marcat după ce Liviu Mihai îl faultase pe Panait. Scorul devenea 2-0 pentru echipa lui Lăcătuş iar Dunărea părea prăbuşită. Până la final, pe teren a existat o singură echipă, CSMS Iaşi. Pălimaru a realizat hat-trick-ul după ce a înscris două goluri parcă trase la indigo în minutele 75 şi 77. CSMS Iaşi s-a impus cu 4-0 şi i-a făcut un cadou deosebit antrenorului Marius Lăcătuş la împlinirea a 50 de ani de viaţă. Ieşenilor le-ar fi fost mult mai greu dacă nu înscriau golul 2 după un fault în atac. Formaţii: Dunărea - Miron 2 - Radu 5, Panait 5, Manea 4, Sorin Cucu 4 - Vraciu 6 (Moroşanu 5), Asanache 5, V.Ion 6 (Blănaru 5), Gohoreanu 4 - Bâtfoi 6, Matei 4; CSMS Iaşi - Caparaco 7- Radovic 6, Avramia 6, Visa 7, Vladu 7 - Herghelegiu 5, Olah 6, L.Mihai 6, Onofraş 6(Călugaru 5) - Pălimaru 9 (Dobre), Dedu 5. Dunărea a rămas cu 11 puncte în clasament şi pare o frunză în bătaia vântului în momentul de faţă.
„Astăzi s-a impus echipa mai experimentată şi mai valoroasă. Rezultatul este totuşi mincinos, dacă luăm în considerare ceea ce s-a petrecut pe teren. Din păcate, în analele fotbalului rămâne că Dunărea a fost învinsă cu 4-0. În ciuda unui joc bun până în minutul 70, nu am reuşit nici măcar să pierdem onorabil. Am avut o echipă foarte tânără, forţaţi fiind de eliminările suferite timp de 5 etape consecutive. Îmi amintesc faptul că toate eliminările pe care le-am suferit au fost dictate ca urmare a intervenţiilor asistenţilor. Comisia Centrală a Arbitrilor are propriile reguli, pe care le respectă însă fără a ţine cont că baremurile sunt plătite de cluburi. Valoarea fotbalului românesc este în scădere, iar arbitrii sunt în ton cu ceea ce arată jucătorii”, s-a arătat dezamăgit Auraş Braşoveanu.
FCM Dunărea a suferit al patrulea eşec consecutiv, iar retrogradarea începe să dea fiori reci. Până la retrogradare, Dunărea ar putea să nu termine campionatul, pentru că falimentul bate la uşă. Cea mai veche grupare din fotbalul gălăţean se află într-o criză financiară fără precedent, iar dacă nu se va face ceva în viitorul apropiat, Dunărea va fi istorie. Echipa gălăţeană se deplasează miercuri la Constanţa, unde va întâlni Farul. Cum cele două formaţii urmează să se întâlnească şi în play-out, meciul se anunţă cu scântei. Pentru Dunărea urmează o săptămână hotărâtoare pentru viitorul clubului. „A fi sau a nu fi”, celebra întrebare hamletiană, este la ordinea zilei în tabăra echipei gălăţene.


Articole înrudite