07 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Un meci dramatic a avut loc sâmbătă pe stadionul Dunărea, unde echipa gazdă a dat replică liderului seriei I, Ceahlăul din Piatra Neamţ. „Tase” declara înainte de joc că echipa sa nu va pierde în faţa principalei favorite la promovare în Liga I şi nu au fost vorbe în vânt. Gălăţenii s-au aruncat în atac încă din start, iar după un contraatac fulger, şutul lui Cristescu a lovit transversala. Surprinzător, oaspeţii au profitat de greşelile lui Florea şi Vlasie şi atacantul Gafiţa a reuşit dubla. Spre meritul lor, gălăţenii nu au dezarmat, au continuat să pună presiune pe careul advers şi insistenţa lor s-a concretizat după jumătate de oră, când Cârjan a fructificat o centrare de pe dreapta. Nemţenii ar fi putut să închidă meciul în min. 36, când Achim a tras alături din şapte metri. Pe finalul primei reprize, gălăţenii au trecut în două rânduri pe lângă egalare: V. Munteanu (min. 40), lovitură liberă de la 20 de metri respinsă in extremis de Viladsen şi Cristescu, torpilă de la 30 de metri, pe lângă.

Rezultat nedrept

Iureşul ofensiv al dunărenilor a continuat şi în cel de-al mitan. Cu 14 minute înainte de fluierul final, „Schijă” a centrat de pe partea dreaptă, iar Cârjan a băgat capul pentru 2-2. Nemţenii au făcut pasul înapoi şi au reuşit cu greu să plece acasă cu un punct chiar dacă băieţii noştri au trecut pe lângă o extraordinară victorie: Grosu a „ţintit” transversala (min. 84), iar Cârjan a şutat din 6 metri, dar s-a interpus un fundaş advers. FCM Dunărea se situează pe locul VI, cu 12 puncte.


FCM Dunărea - Ceahlăul P. Neamţ 2-2 (1-2)
stadion „Dunărea”, spectatori: 200
Au marcat: Cârjan (min. 31 şi min. 76) respectiv Gafiţa (min. 18 şi min. 21)
Formaţii:
FCM Dunărea: Vlasie - Cristescu, Marin, D. Florea, D. Popescu - Cioinac, Cristea - V. Munteanu, State (min. 29 Chelaru (min. 85 Căldăraru), Pribac (min. 69 Grosu) - Cârjan. Antrenor: Viorel Tănase.
Ceahlăul P. Neamţ: Viladsen - Dumitraş, Forminte, Viţelaru, Barna - Bădescu, Cebotaru (min. 87 Şomodean), Onciu, Vădrariu (min. 67 Sofronie) - Achim, Gafiţa (min. 77 Bălţoi). Antrenor Marin Barbu.


Articole înrudite