23 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Medalii gălăţene preţioase la Naţionalele de haltere Under 20
Medalii gălăţene preţioase la Naţionalele de haltere Under 20

La Bascov, în sala de sport din cadrul Complexului Olimpic s-a desfăşurat săptămâna trecută Campionatul Naţional de haltere pentru tineret Under 20. Galaţiul a fost reprezentat de halterofilii de la CSU, CSM Dunărea şi CSS. CSU Galaţi a participat cu trei sportivi care s-au întors cu nouă medalii. Vedeta delegaţiei conduse de antrenorul emerit Costel Dimofte ajutat de Niţu Bădărău a fost Constantin Carp, care a devenit triplu campion naţional la categoria 73 kg cu rezultatele: 130 kg la smuls, 157 kg la aruncat şi 287 kg la total. La categoria 64 de kg, Andreea Penciu a cucerit trei medalii de argint în timp ce coechipiera ei, Bianca Grigoraş, care a concurat la 71 kg, a reuşit să urce de trei ori pe treapta a treia a podiumului de premiere.
CSM Dunărea, antrenori Marin Otinceanu şi Nicolae Mihai a obţinut trei medalii prin Petrică Bălăuţă, care a concurat la categoria 67 kg: argint la smuls şi două bronz, la aruncat şi total. O performanţă deosebită a reuşit-o Ana Maria Raţă, 13 ani, de la CSS, sora multiplei campioane Elena Andrieş Năstase, trei locuri 4 la 64 kg.
De-asemenea, la competiţie au fost prezente şi componentele Centrului Naţional de Pregătire Olimpică de la Galaţi, antrenate de Costel Dimofte şi Niţu Bădărău care au înregistrat rezultatele: Gabriela Daviduţă (Bacău), triplă campioană naţională la cat. +87 kg; Mihaela Buşe (Rm.Vâlcea) - trei locuri II la cat. 71 kg; Mihaela Andrei (Botoşani) - două locuri II, Dorina Tofan (Arad) - trei locuri II şi Estefania Dobre (Steaua) - trei locuri VI.


Articole înrudite