27 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
O experienţă de neuitat la Osaka pentru inimoasa gălăţeancă Crina Stase
O experienţă de neuitat la Osaka pentru inimoasa gălăţeancă Crina Stase

Cea de-a 24-a ediţie a "All Japan Open Tournament Grand Championship 2019" s-a desfăşurat în weekend la Osaka şi a aliniat la start aproximativ 700 de sportivi. În premieră, România a pătruns în lumea bună cu trei sportivi: tulcenii Albert Pănuţă şi Vlad Uncu alături de gălăţeanca de la Triumf Dojo, Crina Stase care au fost însoţiţi de Sensei Nicolae Pănuţă, preşedintele Nippon Budo Sport România şi secretar general al Federaţiei Române de Karate Kyokushin.
Crina a participat la cel mai puternic concurs pe reguli kyokushin din Japonia pentru copii. Trebuie precizat faptul că s-a concurat doar pe categorie de vârstă, la greutate este Open. Au fost acceptaţi primii 2 cu rezultate excepţionale din prefecturi din Kyokushin Union, primii 2 din fiecare organizaţie care vor să mai participe, sau în cazul nostru ca străini trebuie să fii campion în anul care a trecut sau anul curent. Cocitadina noastră a participat cu drepturi depline. Singura problemă, care s-a văzut clar, a fost depăşită de frica regulilor permisibile. Şi fără cască s-a simţit neprotejată. Chiar dacă a fost învinsă din primul meci, cu siguranţă, pentru ea, la doar 11 ani, această deplasare în Japonia o va influenţa foarte mult pozitiv şi va constitui o experienţă de neuitat. Crina a plecat cu gândul la familie şi la prieteni.
Când a ajuns în Tokyo, primele cuvinte adresate celor dragi de la Galaţi au fost: "Salutări din viitor! În Japonia a fost foarte frumos. Am vizitat multe locuri interesante şi am întâlnit oameni foarte civilizaţi", ne-a spus Crina. Înainte de competiţie a avut mari emoţii deoarece ea şi încă o sportivă erau de 30 kg, restul erau mai grele: 64 kg, 53 kg, etc. Crina a gândit cu voce tare: "O vezi pe sportiva cu nr..., aia întâi mă mănâncă şi apoi luptă cu mine". După competiţie a fost tristă că a pierdut. S-a tot uitat pe filmare să vadă ce putea face mai mult decât a făcut. "Sunt mândră de mine că am ajuns până aici. În viitor, sper să reuşesc să fac mai mult, de aceea voi continua să mă antrenez. Mulţumesc tuturor celor care au contribuit la deplasarea mea. Fără voi, OAMENI FRUMOŞI eu nu eram aici (n.r. - Osaka) să lupt", a încheiat micuţa campioană gălăţeancă.
Crina Stase este legitimată la ACS Triumf Dojo Galaţi. "Mulţumim mult Federaţiei Române de Karate Kyokushin că a avut încredere în Crina şi lui Sensei Nicolae Pănuţă că a avut grijă de ea şi a antrenat-o", concluzionat Ana Cristina Stase, mama şi antrenoarea de la club a Crinei.


Articole înrudite