29 MARTIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Roş-alb-albaştrii susţin în această seară un meci foarte important şi pornesc cu atuul moral al punctului cucerit în runda precedentă, în prelungiri, pe teren propriu, cu Steaua. De partea cealaltă, cei de la Viitorul au avut evoluţii oscilante, iar ultimele rezultate înregistrate i-au adus pe constănţeni primii sub linia de plutire.
„Va fi un meci foarte important, dificil, dar asta nu înseamnă că e decisiv. Dacă reuşim să scoatem un rezultat favorabil, ne îndepărtăm puţin de zona periculoasă şi, cumulat cu o victorie cu Severinul, victorie pe care ne-o dorim cu toţii, ne putem linişti dintr-un anumit punct de vedere şi te poţi gândi altfel la acel meci cu Petrolul, din Cupă. Dar să nu anticipăm, să vorbim doar de meciul de luni, meci cu o echipă imprevizibilă, care a avut rezultate contradictorii, cu mulţi tineri: a câştigat la CFR, acasă cu Pandurii, când eram eu antrenor la Tg. Jiu, la Galaţi n-a pierdut în tur... Viitorul este o echipă cu jucători foarte valoroşi. Trebuie să ne intereseze însă constanţa şi puterea noastră de luptă. Dacă vom lua trei puncte, echipa va juca tot mai dezinvolt, dar nu va fi uşor", a declarat antrenorul Petre Grigoraş.
Unul din pariurile lui Grig de când s-a întors pe banca tehnică a Oţelului este fundaşul de bandă Samoel Cojoc, care, de când şi-a revenit după accidentare, a fost titularizat şi cel puţin deocamdată nu a înşelat încrederea acordată.
„Viitorul are jucători tineri şi foarte talentaţi. Vreau să-mi fac treaba, întreaga echipă să dea totul pe teren, nu trebuie să ne temem sau să ne gândim la alte meciuri. Trebuie să ne facem jocul. Secretul revenirii mele în prima echipă ? Cred că domnul Grigoraş, acesta este răspunsul. Mereu mi-a dat o şansă şi am profitat de ea, cam asta e tot”, a declarat Cojoc. Din lotul Oţelului pentru această partidă vor absenta Sîrghi şi Benga, ambii suspendaţi, iar Paraschiv este incert după ce s-a resimţit la jocul din runda precedentă.
Telenovela nu s-a încheiat
La conferinţa de presă organizată vineri am cerut lămuriri încă o dată despre situaţia celor două puncte de penalizate primite de echipa noastră pentru neachitarea unor datorii mai vechi către impresarul Ionel Codoban, caz aflat pe masa Tribunanului pentru Arbitraj Sportiv de la Laussane.
„Avem speranţe că se va rezolva problema celor două puncte la TAS. Suntem în permanentă comunicare cu cei de acolo, le-am oferit toate documentele necesare şi aşteptăm un răspuns. Iniţial am primit o hârtie că se va judeca în primăvară, dar cel mai probabil vom afla decizia la finalul campionatului”, a precizat directorul general Narcis Răducan. Până la verdictul final, Oţelul are 27 de puncte şi ocupă poziţia a XII-a în clasamentul Ligii I.


Articole înrudite